6 sept/ Fingerprint - är detta nästa bolag att köpas upp?

Fingerprint kommer nå 200-204 kr med eller utan bud på sikt (diagram källa: Infront) Fingerprint kommer nå 200-204 kr med eller utan bud på sikt (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Efter budet på tasajtens top pick (Årets Aktie 2016) Arcam, börjar förstås fantasierna om ett bud även på Fingerprint att få liv.

Sannolikheten för att  detta skall ske uppskattar jag till 12-25 %. Det vill säga extremt hög sannolikhet! Innebörden av dessa siffror är att bolaget sannolikt köps upp/går samman med något annat, inom senast om 8 år.

Kanske är också detta bolagets enda möjlighet till expansion och överlevnad. Bolaget har inte de finansiella musklerna som krävs för "aggressiv massiv expansion". Bolaget har ett försprång men måste utnyttja detta fort!

Användningsområdena måste växa i antal och pengar för att finansiera denna expansion måste vaskas fram. En strategi som bygger på short-term-profit, där man använder kassan till att köpa tillbaka aktier från marknaden (i syfte att öka aktiekursen) i stället för på expansion och forskning kommer inte leda bolaget till den position man måste nå för att på allvar ta kontroll över "marknaden/marknaderna" 3-8 år framåt i tiden.

Det bästa alternativet vore ett samgående (där man själv aktivt söker en motpart), med någon större global aktör.
-Men vilken då, ropar Lennart från garage-uppfarten!

Det näst bästa alternativet vore att någon större global lägger ett bud!

Att knipa detta bolag till en värdering på 36 miljarder är förstås som att skjuta bollen i öppet mål. Det går relativt enkelt att räkna hem ett bolagsvärde om 204 kr per aktien, med en årsvinst om 5 miljarder och en multipel på 14x. Detta diskuterades i finansbloggen den 29 augusti:
29 aug: Fingerprint - därför är aktien fundamentalt värd 204 kr!

Oavsett om det kommer något bud eller ej så är huvudscenariot på mycket längre sikt att aktien når 200 kr-nivån (dvs 1.000 kr innan splitten). Detta är lika säker som amen i kyrkan.

Ur det kortsiktiga perspektivet, det tekniska perspektivet, handlas aktien på hög höjd under ryckiga förhållanden. Detta är et styrkettecken och Fingerprint kommer på sikt att bryta upp över 119-120 kr-nivån och när detta sker har vi en köpsignal på plats!


Du erbjuds nu följande alternativ:
-Köp min nyutgivna Daytrading bok om teknisk analys (630 kr), om du vill ha en bok beställ denna redan idag då upplagan går mot sitt slut, läs mer om boken här!  
-Anmäl dig till mitt kommande föredrag (webbinar) om teknisk analys och Elliotts Vågteori (gratis), du ser denna utbildning direkt från din egen dator, anmäl dig här! 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!


Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här! 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln