14 sept: Fingerprint fick en köprek av SEB idag - men hur ser den tekniska analysen ut?

Aktien handlas i någon typ av rekylfas (diagram källs: Infront) Aktien handlas i någon typ av rekylfas (diagram källs: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så har även SEB bestämt sig för att bevaka Fingerprint. Banken inleder med att sätta "KÖP" och riktkursen 150 kr.

Detta fick aktien att öppna starkt denna onsdag. Dagens första tick hamnade på 108,20 kr. Rent tekniskt befinner sig dock aktien inte i en köpsignal, utan den är "neutral". Detta faktum motverkade aktiens framfart och marknaden sålde successivt ned Fingerprint ju närmare slutet på dagen vi kom.

RSI-kurvan toppade uppe på 70 och sedan dess har vi konstant fått se en fallande RSI-kurva. Detta är ett svaghetstecken, och då kurvan nu dessutom har åkt ned under neutrala 50-gränsen så har vi fått bekräftelse på att aktien befinner sig i någon typ av rekylfas. Att aktien öppnade nära high, men stängde nära low, understryker detta faktum. I en stark marknad stänger priset ovanför öppningskursen. Det gjorde priset inte nu - alltså befinner sig inte aktien i en uppgångsfas just nu.

Den senaste utsagan står därmed, att aktien faller ned och testar "det rättvisa priset" 100 kr, till mycket hög sannolikhet.

För att läsa senaste finansblogg om Fingerprint:
12 sept: Fingerprint kan testa 100 kr-nivån!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!


Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln