15 sept/ Oljan föll ned till målkursen enligt Elliotts vågteori!

Nedgången i oljan var per defintion över efter att den negativa måkursen $46.33 uppnåddes (diagram källa: Infront) Nedgången i oljan var per defintion över efter att den negativa måkursen $46.33 uppnåddes (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Oljan (Brent) hade enligt Elliotts vågteori indikerat på en negativ rekyl ned till $46.33.

Detta framgick av finansbloggen om oljan den 30 aug då oljan handlades på $48.33.

Denna vågtolkning visade sig vara korrekt och priset föll ned till denna nivå. Här blev nu den tekniska analysen neutral, och i förra finansbloggen den 1 sept konstaterades att nedgångsfasen per definition var över.

Med facit i hand framgår att verkligheten utspelade sig på exakt detta vis denna gång, och oljan rekylerade upp till $50-nivån. Men då ingen köpsignal fanns på plats, klarade inte köparna av att försvara vunnen terräng, och köparna har nu fått retirera den senaste veckan.

RSI-kurvan pendlar kring $50-nivån och detta indikerar på att köparna och säljarna är ungefär lika starka. Vi kan räkna med fortsatt neutral handel kring $46-50 en tid. Det finns sålunda varken någon köp eller säljsignal på plats just nu.
 

Höstens nya Tradingbok - Så vet du när köparna är på plats! (diagram källa: Infront) Höstens nya Tradingbok - Så vet du när köparna är på plats! (diagram källa: Infront)

LÄR DIG MER OM ELLIOTTS VÅGTEORI - KÖP MIN NYUTGIVNA TRADINGBOK!
För dig som vill lära dig mer om Elliotts vågteori rekommenderas höstens nya och Fräscha Trading bok, "Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag".

Här får du lära dig hur man framgångsrikt tolkar de flesta (bästa) tekniska analysmodellerna och mycket mer!

Beställ din bok - och få den inom någon dag! Böckerna börjar ta slut på mitt lager. Köp din bok redan idag och säkerställ ditt ex.

För att köpa boken (630 kr), klicka här!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!


Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
Registrera din e-post adress här!

Etiketter: olja

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln