19 SEPT/ Fingerprint upphör med dumheterna - återköpen avbryts!

Fingerprint föll ned till sin tekniska målkurs 100 kr (diagram källa: Infront) Fingerprint föll ned till sin tekniska målkurs 100 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint meddelade
i fredags att man avbryter återköpen av egna aktier.

Totalt köpte man tillbaka aktier för 1.032 mkr
(dvs 1 miljard kr) till genomsnittspriset 101 kr.

Detta motsvarar cirka 3 % av totala aktiestocken. Det totala mandatet uppgick till 10 %. Nu valde man dock att avbryta vansinnet redan vid 3 %.

Detta var ett klokt beslut.

Bolaget kommer behöva varje krona för sin expansion! Detta har diskuterats vid flertalet tillfällen i tidigare publicerade finansbloggar. Dessutom kan man fråga sig vad "återköp" ger för signalvärde.
-Vi tror inte på vår egen expansion?
Om man inte behövde cash för att expandera, då skulle vi se oändligt färre antal nyemissioner!

Nåväl, alla intressanta socialpsykologiska experiment får man bekosta själv!
Fingerprint har nu gjort sitt, och resultatet blev förstås "högst intressant - även om man inte uppnådde någonting positivt med detta". Nu har dock återköpen avslutats och bolaget är återigen på väg med full fart framåt!

Som jag ser saken finns inte en sekund att förlora. Det diskuteras förstås om en möjlig introduktion i Samsungs telefoner, och det finns egentligen bara två alternativ; antingen utvecklar Samsung en egen biometri, eller så kommer vi få se Fingerprint i en Samsungtelefon inom 0-2 år. Jag kan inte tänka mig att Samsung skulle välja "en" leverantör (om det inte är dom själva). Det vore dumt.

Nog med spekulation. Hur ser den tekniska analysen ut?
Fingerprint har testat 100 kr-nivån och såväl aktiekurs som RSI faller. Detta är aldrig positiva indikationer. Bolaget är dock värt minst 100 kr, och dessutom skulle en förlängd nedgång ta RSI-kurvan ned till 30, och då kommer nya köpare att strömma till. Den tekniska analysen är därför exakt neutral. Detta är inte så konstigt med tanke på att aktien befinner sig exakt på "fair value" (det rättvisa priset).

Vi söker en köpsignal som ännu inte är på plats!


ERBJUDANDE!
Köp och blanka aktier (utan krångliga aktielån) - öppna konto hos IG och få mängder med förmåner:

För dig som vill handla Fingerprint och andra aktier på ett enkelt, billigt och smidigt vis rekommenderas IG.
Hos IG kan du även gå kort (blanka) aktier utan att behöva krångliga aktielån. Som till exempel i regalskeppet Vasa (Ericsson) - bolaget utan VD.

-Läs först mer om IG
-Öppna konto hos IG! (använd denna länk för att kunna få dina förmåner)För dig som öppnar ett konto hos IG via länken direkt ovan, finns möjligheten att få tillgång till:
(gäller endast för dig som inte tidigare varit kund hos IG, och om du öppnar ett konto om minst 3.000 kr och genomför 10 st trades):

1) trading-support av mig!
2) utbildnings videos om trading och teknisk analys!
3) tasajtens marknadsbrev!

Hör av dig så berättar jag mer (fyll i din e-post nedan så kontaktar jag dig):

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!


Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln