7 okt/ Fingerprint - ökad konkurrens av fler aktörer? Nu hettar det till i matchen!

SEB är positiva till Fingerprint - Källa: Aktiespararnas hemsida SEB är positiva till Fingerprint - Källa: Aktiespararnas hemsida
Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Boxningsmatchen fortsätter.

I blå ringhörna finner vi ett SEB med en riktkurs på 150 kr. Det skriver Aktiespararna på sin hemsida:
http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Fingerprint-Cards/Analyser/2016/SEB-ser-koplage-i-Fingerprint/
 
CARNEGIE är negativa till Fingerprint - Källa: Aktiespararnas hemsida CARNEGIE är negativa till Fingerprint - Källa: Aktiespararnas hemsida

I röd ringhörnan finner vi ett Carnegie som har sin riktkurs på negativt territorium och 83 kr.
Det skriver Aktiespararna, på sin hemsida:


http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Fingerprint-Cards/Nyheter/2016/Fingerprint-Konkurrens-hardnar-risk-pa-nedsidan-salj---Carnegie/

Carnegie tror att Huawei har fler leverantörer än Fingerprint - Källa: SvD hemsida Carnegie tror att Huawei har fler leverantörer än Fingerprint - Källa: SvD hemsida

Efter att båda boxarna jabbat runt lite i luften, hettar det nu plötsligt till!
Här om dagen drog Carnegie till med att varna för "dual sourcing". Det vill säga att en av Fingerprints kunder börjat använda fler leverantörer av biometri-kort.

Detta kan enligt Carnegie innebära press på marginaler och marknadsandelar, skriver SvD på sin hemsida: 
http://bors-nliv.svd.se/index.php/news/detail/e7629e1c-907c-4805-bb6f-0d159b707909

SEB tvivlar -  Källa: Privata affärers hemsida SEB tvivlar - Källa: Privata affärers hemsida

Det ser ut som om Carnegie fick in en jabb!

SEB vacklar till och lika så kursen i Fingerprint som föll 3-4 % igår.

SEB försöker nu kontra med swing, och säger att man inte tror på denna "nyhet".

http://www.privataaffarer.se/borsguiden/fingerprint-cards-oklart-om-huaweinyhet-ar-att-lita-pa-seb-877062
Men SEB är nu inträngd i rep-hörnan. Vad blir Carnegies nästa drag?
 

Bara fladder kring det rättvisa priset (diagram källa: Infront) Bara fladder kring det rättvisa priset (diagram källa: Infront)

Som tur är slipper vi (du och jag) fundera mer på detta. 

Vi har inte lika mycket kunskap om Fingerprint och marknaden de agerar på, som dessa analytiker som arbetar heltid med detta.

Vi får helt enkelt nöja oss med att följa spektaklet via börsdiagrammet, och teknisk analys.


Låt oss då se efter hur den tekniska analysen  ser ut:
Vi kan konstatera att aktien är tekniskt neutral, och handlas kring "fair value" (dvs det rättvisa priset, det pris som marknaden anser att aktie är värd, givet den information som finns tillgänglig).

RSI-kurvan faller och söker sig nedåt, men det är knappast något fritt fall med en frilagd kurva. Tvärtom! Kurvan får just nu kämpa hårt för att ta sig lägre och vi finner även en tydlig negativ trend i RSI-kurvans nedgång från 70-nivån. Snacka om tydlig urtoppning! Nedgången startade exakt från 70-gränsen (RSI). Man skämtar inte om RSI! var det någon som sa!

Rent konkret innebär detta att aktien samlar kraft för ett aggressivt uppställ, som kan förväntas starta så fort kurvan bryter upp genom det "fallande taket" (RSI-kurvan). Om genombrottet kommer dagen innan rapporten så måste man förstås avstå.

Sammanfattningsvis: Vi har ingen swing-trading position i Fingerprint för tillfället, och aktien befinner sig inte i varken en köp- eller säljsignal, då den tekniska analysen är neutral. Alldeles strax kommer vi få se mycket hög volatilitet!

 

DELA - Berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta för dina vänner om denna finansblogg! - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta för dina vänner om denna finansblogg!
- med ett enda knapptryck!


Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln