11 okt/ Fingerprint föll -4,44 % idag, vad innebär det?

Ryckiga kast utan trend (diagram källa: Infront) Ryckiga kast utan trend (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Idag fick vi se hur Fingerprint föll -4,44 % ned till 94,70 kr. Denna rörelse betyder lika mycket som uppstället till 112 kr i början av september, det vill säga ingenting alls.

Vi konstaterade i gårdagens finansblogg att Fingerprint är teknisk neutral ur det korta perspektivet. 

Aktien pendlar just nu viljelöst kring "fair value" (100 kr) och uppgång möts av nedgång, och nedgång av uppgång. Om man zoomar ut, och tittar 12 månader tillbaka, så kan vi se att ingenting egentligen har hänt. Fingerprint handlas fortfarande kring 100 kr-nivån.

Detta beror på att bolaget är högt värderat till "dagens vinst", men lågt värderat till "framtidens vinst" och verkligheten håller just nu på att komma i kapp. Man skulle kunna säga att försäljningen måste öka varje dag som går bara för att aktien skall försvara sitt nuvarande börsvärde (aktiekurs)...

...och det gör den, men inte tillräckligt fort, det är därför som aktien inte lämnar "det rättvisa priset". Bolaget har alla möjligheter att expandera men att lägga tid på återköp av egna aktier gjorde att bolaget tappade fokus och tempo, nu måste bolaget exekvera sin 10 år plan! Om man har någon förstås. Allt annat än att sikta på att bli nummer ett kommer leda till att man hamnar där man planerar att hamna.

Den 27 oktober släpper bolaget sin kvartalsrapport och här får vi se en mellantid för Ingemar Stenmark, Sveriges stora hopp om framgång på den internationella marknaden.

Fram till dess kommer vi fortsätta att få se dessa trendlösa kast genom 100 kr-nivån, detta samtidigt som orkestern spelar (alla firmor som uppgraderar och nedgraderar).
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln