26 okt/ Fingerprint rekylerar - kan man hålla aktier över rapporten?

Rekyl - och vi måste hantera vår risk! (diagram källa: Infront) Rekyl - och vi måste hantera vår risk! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Allt handlar om timing och riskhantering. 

I helgen stod det klart att Fingerprint var redo för en motrekyl (upp) inför torsdagens rapport.  För att läsa denna finansblogg:

23 okt/ Fingerprint - så blir Q3-rapporten! Aktien nu billig!

Målkursen sattes som bekant till 92-97 kr, och facit blev en test av 93,20 kr. Målkursen uppnåddes därmed en dag för tidigt, men vad gör väl det?  Den strategiska tradern sålde 1/3-del till 92,70 kr och låste in nästan +5 % och behöll resten.
För att läsa denna finansblogg, klicka här:
25 okt/ Fingerprint rusar +3,00 % ytterligare idag! - Så agerar du nu!

Den stora frågan är, hur agerar man nu, då aktien har rekylerat ned några kronor?
Kan man behålla aktier över rapport? Så klart man kan, om omständigheterna är speciella! och det är dem nu!

Lås i mer vinst idag - behåll 20 % av din ursprungliga volym över rapport, och du har break-even på 80 kr. Verkar det som ett bra bet? Lås i mer vinst idag - behåll 20 % av din ursprungliga volym över rapport, och du har break-even på 80 kr. Verkar det som ett bra bet?

Vi måste dock hantera får riskprofil. Utgångspunkten är att förstås att Q3-rapporten blir stark, och att aktien kommer att lyftas upp på torsdag morgon. Men samtidigt vet vi också att allt kan hända, och det är just detta vi ska optimera oss för! Det vill säga, Fingerprint skjuter straffsparken utanför och levererar en svag rapport. Aktien har redan fallit -23 % sedan den lokala toppen, och därmed antar vi att en svag rapport endast tar aktien ned -10 %. Om så sker vill vi sålunda komma ur till breakeven. 

Alltså: Jag räknar nu ut hur stor del av den ursprungliga position jag kan hålla, för att gå break-even om Fingerprint rasar till 80 kr. i tabellen ovan kan vi se att, för att få snittet 88,5 kr, om aktien droppar till 80 kr, då kan vi endast hålla 20 % av den ursprungliga positionen, och vi måste därmed sälja 46,7 % av ursprungsvolymen idag innan rapporten (nu).

Om du köpte 1.000 aktier, och sålde -333 st igår, då säljer du ytterligare -467 aktier idag. Du har då 200 aktier kvar!

I morgon får vi se hur det har gått för Sveriges mest framgångsrika stor-bolag!
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln