27 OKT/ Fingerprint rasar - men traden slutade på plus trots dagens baisse! Otroligt!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Eländes elände. Fingerprints resultat kom in -1 % lägre än väntat samtidigt som man sänker prognoserna något för helåret.

Fingerprint meddelar att intäkterna hamnar på 7,2-7,5 miljarder, i stället för 7,2-8,3 miljarder. Samtidigt säger man att massproduktionen av smarta kort väntas starta 2018.

Marknaden responderar med att sätta ned aktien rejält! I diagrammet ovan kan vi se att aktien öppnar på 80,45 kr, och där utlöses denna positions stop-loss. Vi sålde en tredjedel på 92,70 kr den 25 okt, och drygt hälften igår på 89,20 kr. Den som följt anvisningarna hade sålunda kvar en position om 20 % av den ursprungliga.
 

Försäljningssnittet hamnar trots dagens nedgång ovanför inköpskursen! Detta understryker, det vi redan vet, att riskhanteringen är lika viktigt som själva analysen! Försäljningssnittet hamnar trots dagens nedgång ovanför inköpskursen! Detta understryker, det vi redan vet, att riskhanteringen är lika viktigt som själva analysen!

Resultatet för denna havererade:
Det är dags att räkna ihop resultatet för denna totalt havererade analys, som slog maximalt fel!

Min bedömning var en stark rapport och hausse. Verkligheten blev tvärtom, baisse! Men inte nog med det. Min stop-loss på öppningen blev maximalt ofördelaktig. Idag sålde jag de kvarvarande aktierna på dagslägsta.

Låt oss nu räkna ihop eländet!

SLUTLIG VINST PÅ POSITIONEN TROTS DAGENS BAISSE!
Inköpskursen var 88,50 kr efter helgens positiva case i Fingerprint, som motsvarar öppningen i måndags, och försäljningssnittet blev 88,62 kr. Detta ger ett resultat om +0,13 %. Eftersom kostnaden för att handla hos mäklarfirman IG är 0,03 % för aktier, så blir "totalen" en vinst om +0,07 %.  

För dig som vill öppna ett konto ho IG, kan göra läsa mer om fördelarna och kostnaderna här!

Affärsförslaget är nu avslutat och den som följt anvisningarna har inga aktier kvar. Det finns nu ingen köpsignal på plats längre. Den tekniska analysen är nu neutral.
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln