28 okt/ Ericsson - regalskeppet Vasa når sin negativa målkurs 43 kr!

Regalskeppet vasa når sin målkurs 43 kr (diagram källa: Infront) Regalskeppet vasa når sin målkurs 43 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se


Regalskeppet Vasa fortsatte vidare ned i djupet under sin jungfrufärd i sundet.

Aktiekursen betalades alldeles nyss i dagarna till 43,19 kr som lägst och därmed har aktien nått tasajtens riktkurs 43 kr.


Det skall inte komma som någon överraskning då tasajten varnat för detta i sitt marknadsbrev de senaste månaderna. Låt oss titta på hur analyserna sett ut de senaste veckorna:
Analys på Ragelskeppet Vasa (Ericsson):
5 sept 2016: På väg ned genom 60 kr-nivån – vem säljer först?

12 sept: Regalskeppet Vasa gör bara vad historien redan förklarat – sjunker! På väg ned mot 50-55 kr, med potential ned till 43 kr – UGH !

19 sept: Regalskeppet Vasa tar in mer vatten – fortsätter ned mot 50-55 kr.

3 okt: Regalskeppet Vasa vänder ned igen – nedgången fortsätter!

10 okt: Q3 blir en besvikelse och detta leder till att alla måste justera ned sina estimat för helåret och multipelvärderingen måste då också den falla ned mot vår fundamentala värdering om 10x. (och en riktkurs om 43 kr).

17 okt: Q3 blev en katastrof precis som väntat – nästa hållplats 40-45 kr!
 
24 okt: Det är illa ställt – men verkligheten är ännu värre, nedgången fortsätter mot 38-43 kr. Någon struktur affär/ eller styckning, är inte aktuell, och har aldrig varit. 

 
Fotnot den 26 oktober når Ericsson 43 kr-nivån!

 
Bild källa: di.se 27 okt 2016 Bild källa: di.se 27 okt 2016

Knappat hurra. Tusentals människor kommer att förlora sina jobb, och Ericsson har redan aviserat utköp av 1.900 anställda.

http://www.di.se/nyheter/ericsson-lagger-fram-avgangserbjudande/

Orsaken att uppsägningarna kommer i Sverige beror på att det är relativt billigt att säga upp människor i Sverige (när det beror på arbetsbrist).

Vad gäller nu - hur ser situationen ut:
Ericsson ligger brunt till. De har sålt in sina nätverk med förlust, för att göra vinsten på servicen. Detta blockerar en strukturaffär där alla parter tjänar på saken (dvs både köparen och Ericsson tjänar på saken). Detta faktum har påtalats under en lång tid (se tidigare finansbloggar om Ericsson).

Fler massuppsägningar väntar dessvärre inom kort.  Bolagets negativa momentum, när det gäller anklagelser för oegentligheter i kombination med sänkta kreditbetyg och fallande aktiekurs, lär få både den ena och andra köparen att tveka i valet om leverantör/serviceuppdrag. Detta späder på den negativa spiralen eller "snöbollseffekten".

Även om bolaget själv aviserat fortsatt fallande volymer, så finns det inte längre någon edge i att fortsätta att hålla den korta positionen. Den som gått kort i Ericsson stänger nu sin position och lägger sig flat. RSI-kurvan har nu fallit ned till provocerande och låga 18 och en upprekyl kommer när som helst att slå till.

Ur det kortare perspektivet är den nu marginellt högre sannolikhet för en test av 40,00 kr (-3,80 kr) som 47,60 kr (+3,80 kr). 

Etiketter: eric

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln