29 okt/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I Stockholm fick vi se ännu en sidlänges-börs.

OMX föll -0,37 % under låg volatilitet.

De större aktörerna lyser med sin frånvaro och ur det tekniska perspektivet innebär det i vanlig ordning en ryckig neutral börs.

Marknaden kan endast flytta på sig då större aktörer agerar som har för avsikt att hålla sina positioner mer än några timmar. OMX startade veckan kring 1460-nivån och där avslutade man den också. Efter fem ryckiga handelsdagar avslutades veckan med ett sista tick på 1459,40.
 

Volatiliteten fann vi i stället i enskilda aktier. Regalskeppet Vasa, Ericsson fortsatte vidare ned mot djupet i den stockholmska fjärden, även om man nu bestämt sig för att avveckla stora delar av denna i Sverige.

Bolaget fick en ny målvakt, förlåt, menar en ny VD, under veckan som gick i form av Börje Ekholm, tidigare VD för Investor.

På samma sätt som Ericssons problem inte går att härleda till någon enskild person, så kan inte heller någon annan enskild person lösa dem.

Nåväl, det kan inte vara dåligt att bolaget får en VD och att huvudägarna visar tecken på att ta krisen på allvar. Den som spekulerat i fallande kurs i Ericsson stänger sina korta positioner då aktien nu nått sin negativa målkurs. 

 
Fingerprintss Q3 rapport kom in -1 % sämre samtidigt som man sänkte prognosen Fingerprintss Q3 rapport kom in -1 % sämre samtidigt som man sänkte prognosen
Det blev även hög volla i Fingerprint.

Vi hade en lång position på, och hade köpt aktier innan rapporten. Detta blev förstås en katastrof då rapporten blev svag.

Som tur var hanterades dock positionen med fokus på försvar, och inte på anfall, och den som följde anvisningarna hade redan sålt 80 % av positionen med vinst innan rapportsläppet. Detta gav en "option" som innebar att om aktien föll -10 % på rapporten, så kunde man komma ur på break-even. Detta samtidigt som man hade möjligheten att tjäna stora pengar om rapporten hade blivit stark (underförstått starkare än väntat).
För att läsa publicerade finansbloggar om hur positionen i Fingerprint hanterades, klickar här:
27 OKT/ Fingerprint rasar - men traden slutade på plus trots dagens baisse! Otroligt!

Denna trade understryker vikten av att riskhantering är lika viktig som själva analysen!
För dig som vill lära dig mer om riskhantering rekommenderas höstens nya tradingbok:
"Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag", skriven av mig själv (så klart).
Passa på att köpa denna Tradingbok innan prishöjningen på måndag!
-Beställ och läs denna, och förbättra ditt tradingresultat omedelbart! Endast 630 kr! 
 

Vi fick också se två nya bud. Öhman plockar ut sitt Nordnet tillsammans med Nordic Capital via ett bud om 37 kr per aktie. Ett rättvist bud.

General Electrics höjer sitt bud på "årets aktie" (mitt favorit-pick inför året), till 300 kr per aktie.
För att läsa om årets aktie, klicka här:
27 dec 2015/ Detta blir årets aktie 2016!

 

Veckans vinnare blev bolag från bank och verkstad. Bank lyfter efter generellt starka rapporter, och verkstad finner en dollar kring 9 kr. Halleluja.
 

Hillary Clinton leder enligt opinionsundersökningarna med +5,2 procentenheter. Diagram källa: RCP Hillary Clinton leder enligt opinionsundersökningarna med +5,2 procentenheter. Diagram källa: RCP

I USA är det nu bara 11 dagar kvar till Presidentvalet, den 8 november 2016.

Hillary Clinton leder fortfarande med +5,2 procentenheter enligt de senaste opinions-undersökningarna.

Såväl Hillary Clinton, som Donald Trump beskyller varandra för både det ena och det andra. 

I slutändan är det fortfarande det amerikanska folket som får avgöra vem man vill ha som president. Oavsett vem som vinner så är detta trots allt det allra viktigaste - att demokratin segrar, eller?

Den 8 november 2016 får vi se hur det gick! 


REKLAM:
Handla aktier till 0,03 % courtage, blanka aktier med ett enda knapptryck, köp och sälj OLJA/GULT/AKTIEINDEX
Läs mer om fördelarna om att vara kund hos IG, klicka här!
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln