1 nov/ Fingerprint - köpsignal i sikte!

Nära en köpsignal - men nära skjuter ingen hare? (diagram källa: Infront) Nära en köpsignal - men nära skjuter ingen hare? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint studsade upp från 80 kr-nivån och köparna försöker samla ihop ett gäng för att lära blankarna en läxa.

Det går dock än så länge till synes ganska trögt, men aktien kan när som helst utlösa en köpsignal om RSI-kurvan stiger upp genom sitt fallande kanaltak.

Om vi zoomar ut kan vi se att Fingerprint var uppe och testade 119 kr-nivån för några månader sedan, ungefär 20 kr från "det rättvisa priset". Nu befinner sig aktien -20 kr under detta jämviktspris. Q3-rapporten kom in -1 % under förväntningarna och intäktsspannets över gräns sänktes, och marknaden justerade ned bolagets börsvärde.

Ur det mycket längre perspektivet har dock inget förändrats annat än att bolaget förlorade tid, energi och momentum med sitt återköp. marknaden väntar nu på att nästa fas skall materialiseras, massproduktionen av smarta kort!

Bolaget hävdar att de kommer ha en ledande marknadsposition inom detta segment. Marknadens aktörers säger
-Kan så vara, men just nu låter vi udda vara udda, och så länge vi inte ser någonting i Resultaträkningen, så finns ingen "ledande position" på plats där.

Om så inte vore fallet skulle aktien handlas över 100 kr-nivån.

Hur kan man agera rent konkret?
Jag sålde den sista femtedelen (1/5) av min senaste position på urusla 80,45 kr då jag fick ta en stop-loss på rapport dagen. Det totala resultatet för hela positionen blev dock några ören plus, men nu gäller fokus på nya möjligheter. Om Fingerprints RSI-kurvan stiger upp över det fallande kanaltaket, så börjar uppbyggandet av en nya lång position. Därefter görs inköp till stigande kurs med 80 öres spann. För tillfället går det inte att specificera något konkret pris, eftersom köpsignalen skapas i RSI-kurvan och vi vet då inte var Fingerprints aktie handlas. Samma sak, gäller med målkursen och målområdet. Först efter vi ser entryn kan vi fastställa denna (även om det just nu skulle se ut som en test av 92-98 kr).

Sammanfattningsvis: Nära en köpsignal - som utlöses om RSI-kurvan bryter upp genom sitt fallande kanaltak!

 

Mäklarfirma noterad på Londonbörsen Mäklarfirma noterad på Londonbörsen

*Erbjudande: Komma-igång-paketet (för dig som inte tidigare handlat hos IG)
-Öppna ett konto hos mäklarfirman IG, och erhåll tekniskt marknadsbrev och utbildning från tasajten, om Du öppnar ett nytt konto från denna länk:
-Klicka här för att öppna ett konto hos IG/ läsa mer om IG

*Om du sätter in minst 3.000 kr och gör 10 affärer. Läs fullständig text om detta erbjudande från tasajten, klicka här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln