5 NOV/ Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev en riktigt negativ vecka för börserna.

I Stockholm fick vi se OMX falla -3,65 %.

Nedgången leddes av verkstad och indextunga H&M.
Regaalskeppii Vaasa (Nokia) väger inte särskilt mycket i OMX, men går så klart samma väg som Regalskeppet Vasa (Ericsson). Down the drain.

 

Regalskeppet Vasa (Ericsson) föll ned till tasajtens målkurs 43 kr, men under veckan ser vi att det finns köpare på just "denna" nivå! (diagram källa: Infront) Regalskeppet Vasa (Ericsson) föll ned till tasajtens målkurs 43 kr, men under veckan ser vi att det finns köpare på just "denna" nivå! (diagram källa: Infront)
Detta även om Ericsson nu faktiskt övergått till neutral teknisk status, efter att aktien nådde tasajtens riktkurs 43 kr.

Denna nedgång och studs kommer dock som på beställning för tasajtens abonnenter, som redan den 10 okt, två dagar innan vinstvarningen, fick reda på att utsikterna för bolaget Q3 var katastrofala!
(för att läsa denna analys, ladda ned analysen i PDF format):

NEDAN: TASAJTEN VARBAR FÖR ATT ERICSSONS Q3 KOMMER BLI KATASTROF
(2 dagar innan vinstvarningen):


Efter att aktien nådde målkursen 43 kr-nivån, fick vi se en uppstuds till 45 kr-nivån under veckan som gick. Därmed ser det ut som fler aktörer på marknaden, precis som tasajten, anser att det inte längre finns någon edge i en kort position kring 43 kr (varför nedgången inte fortsätter under detta pris). Mer tydlig och träffsäker analys än så här blir det inte på tasajten.

Det skulle vara "Årets aktie då" (mitt favorit pick inför detta år), ARCAM, som det blivit bud på, av General Electrics som höjt budet till 300 kr. För att läsa denna finansblogg, klicka här:
-27 dec/ Detta blir årets aktie 2016!

SP500: Förra veckan fastställdes att den tekniska analysen var negativ. Nedgånge slog till och nu finner vi att RSI befinner sig under 30 och därmed så är nedgångsfasen över. SP500: Förra veckan fastställdes att den tekniska analysen var negativ. Nedgånge slog till och nu finner vi att RSI befinner sig under 30 och därmed så är nedgångsfasen över.

I USA finner vi ett SP500 som följer minsta motståndets lag, och det är att falla nedåt.

I den tekniska analysen fann vi redan förra veckan (se veckoanalysen på SP500) att flera viktiga tekniska indikatorer pekade på nedgång, och vi hade till och med en säljsignal på plats med målområdet 1950-2050.

RSI-kurvan har nu fallit ned under 30 och därmed så är nedgångsfasen över. Detta betyder inte att SP500 inte kan falla mer, utan att det är 50/50 om det skall fortsätta ned eller, studsa upp. Det finns därmed ingen edge i att vara varken lång eller kort. Den som söker ett 50/50 bet med courtage, kan enklast söka upp ett internet casino.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln