6 nov/ Rapportsammanfattning Q3 - dessa bolag lär gå starkast om börsen vänder upp!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I skuggan av det amerikanska Presidentvalet i USA finner vi att årets Q3-rapportperiod i princip avslutats (endast Astrazeneca kvarstår).

Sämst gick det för, som vi alla vet, Regalskeppet Vasa (Ericsson). De röda flaggorna vajade tydligt i vinden redan innan vinstvarningen, beslutet att lägga ned verksamheten i Sverige (moderlandet) samt att huvudägarna efter decennier av tryggt ägande, plötsligt indikerade att man var villig att sälja sina innehav (enligt pressen).

I topp finner vi i första hand banksektorn och SWED och SEB, men även uppstickarna TELE2 , Sandvik och SSAB. Om börsen vänder upp är det sannolikt i dessa bolag vi kommer få se starkast rally.

Det finns för tillfället dock ingen köpsignal på plats, och förra veckans säljsignaler har nu nått sina målkurser både för OMX och SP500. Ur det tekniska perspektivet är analysen neutral inför tisdagens val, då amerikanarna får utöva sina demokratiska rättigheter och rösta fram en ny President. Vem som än vinner har demokratin segrat! Något annat alternativ finns inte!
 

Banksektorn rapporterade starkt - Regalskeppet Vasa (Ericsson) överraskade ingen och sjönk!
Banksektorn rapporterade starkt - Regalskeppet Vasa (Ericsson) överraskade ingen och sjönk!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln