10 NOV/ Fingerprint föll ned under vår stop-loss, tur att vi bara hann köpa en halv position!

Köpsignalen sönderslagen och vi förlorade -2 % (diagram källa: Infront) Köpsignalen sönderslagen och vi förlorade -2 % (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev hårda bud i Mellerud i Fingerprint. Samsung meddelade att de tänker börja tillverka biometri-kort, och detta försatte marknaden i panik.

Fingerprint föll fritt ned under vår "hårda" stop-loss nivå 83,80 kr (se 10 min diagrammet ovan). 

Detta innebär att vi förlorade -2 %. Vi riskerar aldrig aldrig mer än -2 % på någon given affärsidé.

I denna trade fick vi se vikten av att bygga positionen endast till stigande pris, vilket gjorde att vi endast hade en halv position på. Vi fick också se vikten av att sälja aktier som faller (utlöser sin stop-loss).

 

Köparna var inte på plats, analysen nu tekniskt neutral efter vår stop-loss (diagram källa: Infront) Köparna var inte på plats, analysen nu tekniskt neutral efter vår stop-loss (diagram källa: Infront)
Den tekniska analysen härifrån är just nu varken positiv eller negativ.

Vi kan se att RSI-kurvan faller tillbaka, men 80 kr-nivån höll. Därmed är köpsignalen sönderslagen och den tekniska analysen är neutral.

Vi får finna oss i att invänta nästa signal. Vårt mål är att hålla ned förlusterna samtidigt som vi är med på olika affärsförslag. I förväg vet man inte om portföljens stora avkastning kommer från långa positioner i ARCAM, korta positioner i Ericsson eller långa positioner i Fingerprint.
Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln