17 NOV/ Fingerprint visar svaghet - så ser den tekniska analysen ut nu!

Fingerprint dagsdiagram: Aktien orkar inte rekylera upp trots lågt RSI (diagram källa: Infront) Fingerprint dagsdiagram: Aktien orkar inte rekylera upp trots lågt RSI (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint har fallerat i sina köpsignaler, gång efter gång.

Efter den Q3-rapporten kom vi ut med några få kronor i vinst, trots den sura tolkningen, och därefter försökte vi bygga upp ännu en ny lång position, men hann inte ens fylla positionen till mer än hälften innan aktiepriset säckade ihop igen.

Hur se då den tekniska analysen ut nu?
Fingerprint befinner sig bevisligen i en negativ trend. RSI-kurvan föll ned under 30 och det fanns möjlighet för aktien att rekylera upp, men den chansen tog inte köparna. Mycket beroende på att säljarna satte stopp för saken förstås.

Att aktien inte orkar lyfta trots det låga RSI-värdet är ett negativt tecken, och i och med att trenden också är ned, så är den tekniska analysen också negativ just nu. Aktien finner stöd kring 70-73 kr. huvudscenariot är att aktien måste ned hit för att finna nya köpare och få vända trenden i positiv riktning. Man skulle kunna säga att den tekniska analysen är negativ tills motsatsen är bevis.


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln