21 nov/ Sverige kommer sänka bolagsskatten - Därför är börserna på väg uppåt!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Finansmarknaderna har under en lång tid varit fokuserad på centralbankernas doping av finansmarknaden med "stödköp" och "låga räntor".

Denna "penningpolitiska" (åtgärder av centralbanken) fokus, håller nu på att flyttas till den "finanspolitiska" (åtgärder av riksdag och regering) via den våg av skattesänkningar för företagen vi nu ser (som bara är början):

USA aviserade 15 %.
Ungern aviserade 9 %, och
UK aviserade "mindre än 15 %" idag!

Plötsligt har man fått upp ögonen för det man redan visste, att "företag" innebär "ARBETEN".
Detta enkla "samband" fick om inte annat, Borås känna på då Ericsson aviserade sina neddragningar. Att förutsättningarna för att driva företag i Sverige är så dåliga att Ericsson väljer att börja bootningen i Svedala är mer än beklämmande.

Nåväl, det land som förnekar detta samband (att företag = arbeten) och inte själva sänker sina bolagsskatter, kommer på sikt att "bli utan företag" (va!!!! du skojar!)

Varför tror ni att Storbritanniens premiärminister Theresa May vill sänka bolagsskatten till
"mindre än 15 %", dvs mindre än bolagsskatten som Trump aviserat på 15 %?!

Detta resonemang leder förr eller senare till att "alla" länder måste korrigera sina bolagsskatter, och detta med samma argument som om en av storbankerna skulle börja dumpa boräntorna.
Om en av storbankerna sänker sina bolånemarginaler, i syfte att öka sina utlåningsvolymer på bekostnad av de andra, så kommer inte de andra bankerna att stå på sidan och vänta på att Loka-förrådet vid styrelserummet, skall ta slut.

SVERIGE KOMMER OCKSÅ ATT SÄNKA BOLAGSSKATTEN!
Jag förutspår härmed en allmän sänkning av bolagsskatterna i hela Europa. Till och med Sverige (22 %) kommer att sänka sin! Kanske till just 15 % för att det känns mest "politiskt korrekt". Det strategiskt bästa är förstås 10 %! (Va!!!! Lägg av!!!)

 

Rally I USA efter att Donald Trump vann Presidentvalet i USA (diagram källa Infront) Rally I USA efter att Donald Trump vann Presidentvalet i USA (diagram källa Infront)

BÖRSERNA PÅ VÄG UPPÅT
Denna våg av skattereduktion kommer att driva börserna runt om i världen uppåt på sikt, då varje intäktskrona i framtiden kommer att (måste) värderas upp!

USA har redan gått i förväg! och Dow Jones befinner sig på all-time-high!

Att Donald Trump skulle vinna och att börserna skulle stiga (av just denna skattereduktion) förklarades redan den 16 sept. För att läsa denna finansblogg:
16 sept/ Donald Trump vinner Presidentvalet i USA - så går det för börsen!


Om du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, registrera din epost adress här!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln