25 nov/ Fingerprint missade målkursen med 15 öre - en stor vinst blev till slut en liten.

Fingerprint missade vår målkurs 88,00 kr med 0,15 kr, men nära skjuter ingen hare (diagram källa: infront) Fingerprint missade vår målkurs 88,00 kr med 0,15 kr, men nära skjuter ingen hare (diagram källa: infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint utlöste en köpsignal i tisdags och aktien hade funnit ett positivt momentum och nya köpare strömmade till.

Priset fortsatte vidare uppåt under onsdagen och torsdagen. Som högst noterades aktien igår till 87,85 kr, och därmed missade Fingerprint min målkurs på 88 kr (som minimum) med 15 öre. Close but no cigar. Detta innebär att denna köpsignal gav en potential om +5,13 % som mest på två dagar.

Den tekniska analysen pekade på fortsatt rally med högre priser, av denna orsak låstes endast vinst på 1/3 in igår, och instruktionerna var att behålla 2/3 delar, för att läsa denna finansblogg klicka här!

Säljarna fanns bevisligen uppe vid 88 kr-nivån och de tog över marknaden successivt, och kursern började falla tillbaka och fortsatte sedan i denna nya riktning ända fram till stängningen (dvs gårdagens/tors stängning).

I dag läxar säljarna upp oss rejält. Dagens första betalkurs hamnade nere på 84 kr, och detta innebär att vi inte hann/kunde sälja våra aktier på vår stop-loss på 84,80 kr. Initialt rekylerade aktien upp tillbaka till stop loss-nivån 84,75 kr, för en återtest, men då var aktierna redan sålda på 84 kr-blankt.

Låt oss räkna ihop vad vi ställde till med:
Inköp: 83,45/ 84,80/ 85,00 kr, vilket ger ett entry/lång snitt på 84,42 kr.
Exit: 87,55 / 84,00 / 84,00, vilket ger ett exit-snitt på 85,18 kr
Resultat: +0,90 %

Inget att skryta om på facebook om precis.

Kunde vi ha handlat aktien annorlunda. Svar ja, om vi hade kunna se in i framtiden, men nu kan vi inte det och då var detta vad den tekniska analysen kunde erbjuda. Beslutsfattande med begränsad information är alltid enkelt när det går bra, men desto svårare då det går mindre bra.

Den tekniska analysen gav en köpsignal "initialt" kring 83,35 kr och röreslen missade målkursen 88 kr denna med 15 öre (högsta betalkurs för rörelsen 87,85 kr), en rörelse som resulterade i en vinst uppgående till kaksmulor, men vi funderar inte mer på detta och fokuserar i stället på nästa entry!


VILL DU HA ETT MAIL NÄR NÄSTA FINANSBLOGG PUBLICERAS?
Om du är intresserad av teknisk analys, och om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här för att registrera din e-mail adress!

 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln