7 dec/ Fingerprint vänder upp - har vi en köpsignal på plats?

Fingerprint nere vid stöd: Let the trend be your friend? (diagram källa: Infront) Fingerprint nere vid stöd: Let the trend be your friend? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint föll ned till den tekniska målkursen 74 kr i måndags och igår (tis) samt i dag fick vi se ackumulering på stöd, där köparna och säljarna hamnade i jämvikt.

För att läsa de senaste finansbloggarna om Fingerprint, klicka här!


Kursmässigt fick vi se Fingerprints aktie fladdra runt kring 74 kr-nivån. Under igår och i morse. Ovanför idag.

Vi har i vanlig ordning bristfällig information. Vi vet förstås varken hur de större placerarna resonerar, eller hur kortsiktiga trader resonerar. Vi själva (du och jag) är bara en liten digital-surfare som försöker surfa med en liten stund då rätt våg kommer. 


Så ser den tekniska analysen ut i Fingerprint
Om vi zoomar ut kan vi se hur Fingerprint föll ur sin triangel (med facit i hand är förstås allt lätt), studsade tillbaka upp till triangelns golv (underifrån) för att där vända tillbaka ned i djupet.

Visst kan vi identifiera ett stöd på 74 kr-nivån, och ett RSI som inte vill fortsätta vidare nedåt på allvar (utan hackar nedåt med uppställ), och detta skulle kunna tolkas som ett positivt tecken.
Det är det också, men problemet är att aktien faller, och utgångspunkten är alltid att man inte köper aktier som faller utan en riktigt god anledning.

Frågan är då förstås, har "vi" det nu? Om man inte kan svara på frågan inom 2 sekunder, då har man inte det! och måste avstå från köp. Att köpa en aktie bara för att priset är lägre, är helt enkelt ingen köpsignal som jag ser det. Aktien faller för att säljarna är på plats och de är i majoritet. Detta är ingen bra start på ett köp.

Den tekniska analyser ger sålunda ingen edge i ett köp på denna nivå. Det vill säga sannolikheten för att aktien skall stiga är obekant i spannet 48-52 %.

 

Nyutgiven: 300 sidor i A4-format. Blir det årets tradingbok och tekniska analysbok? Nyutgiven: 300 sidor i A4-format. Blir det årets tradingbok och tekniska analysbok?

Förbättra ditt tradingresultat - lär dig mer om teknisk analys!
För den som vill lära sig mer om teknisk analys rekommenderar jag min egen bok (va! kan man göra så?). Svar ja, om man är övertygad om att läsarens kunskaper och resultat kommer att förbättras med mer än bokens kostnad.

Endast ett fåtal böcker kvar, köp ditt exemplar (730 kr ink moms och frakt, emballage och administrativa avgifter)
-Förbättra ditt tradingresultat - beställ Tradingboken om teknisk analys här! 

 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln