9 dec/ Fingerprint nere vid stöd - vad händer nu?

Fingerprint sänkte intäktsprognosen för Q4 (diagram källa: Infront) Fingerprint sänkte intäktsprognosen för Q4 (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint droppade ned till 64,65 kr på gårdagens öppning, efter att bolaget sänkt sina prognoser för Q4 och möjligtvis även för Q1 2017.

Det var inte nedjusteringens storlek i sig som skapade orsak att ställa ned värdet på bolaget så kraftigt, utan på grund av de följdfrågor som denna justering skapade.

Marknaden försökte sig på en upprekyl efter att priset tagit ut stödet på 63 kr-nivån. Sannolikheten för att Fingerprint skulle notera minst ett tick under denna nivå (63 kr) uppskattades till 50-55 % i gårdagens finansblogg om Fingerprint, för att läsa denna klicka här
 

Fingerprint är tekniskt neutral, då priset befinner sig kring stöd med lågt RSI, samtidigt som trenden är negativ (diagram källa: Infront) Fingerprint är tekniskt neutral, då priset befinner sig kring stöd med lågt RSI, samtidigt som trenden är negativ (diagram källa: Infront)

I denna finansblogg konstaterades att gårdagens nedställ inte innebar något köpläge.

Ur det tekniska perspektivet så är aktien neutral. Priset befinner sig nere vid stödnivån kring 30, samtidigt som RSI-kurvan nu fallit ned under 30-nivån. 

Vad kan vi förvänta oss?
Det mest sannolika är att marknaden kommer försöka trycka till Fingerprint under 63 kr-nivån, någon som då (om det sker) beror på att antingen säljarna inte är klara, eller för att köparna försöker röka ut svaga händer. Oavsett vilket så leder detta till fallande pris.

Samtidigt befinner sig aktien i en stark negativ trend, och sannolikheten för att hamna snett är mycket hög. Den strategiska swing-tradern fortsätter att invänta en tydlig köpsignal innan denna agerar. Nu finns helt enkelt inte en sådan på plats.
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln