14 dec/ Fingerprint föll ned under stödet på 63 kr - så ser den tekniska analysen ut nu!

Fingerprint föll ned under 63 kr (diagram källa: Infront) Fingerprint föll ned under 63 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Åkte på studiebesök i helgen. Nu tillbaka från London med influensan. Defintivt Brexits fel! Hann även titta in på en och annan brittisk pub och inga spår av Brexit här inne heller.

Kan i sanningens namn säga att några av dessa var franska, som till exempel bistro/puben "Colbert":
https://www.colbertchelsea.com/

Under tiden har vi fått se Fingerprint falla ned under stödnivån 63 kr-nivån. Detta var även vad den tekniska analysen pekade på sist vi tittade till aktien i finansbloggen den 9 dec:
9 dec/ Fingerprint nere vid stöd - vad händer nu?

Ur det tekniska perspektivet finner vi RSI på låg nivå men trenden är fortfarande negativ. Därmed har ingenting förändrats här.

Det finns även andra saker att fundera över. Kan Fingerprint ramla ur OMX på sikt?
Börsvärdet är nu nere på 19 miljarder och detta håller inte länge. Omsättningen däremot placerade aktien på 13:e plats i dag. Det är dock fortfarande bra! Men vad hönder om Fingerprint få lämna? Om Fingerprint får lämna OMX kommer vi få se mer utförsäljning då mängder av fonder skall switcha, Bahco AB eller vad det nu blir för bolag som går in - och Fingerprint ut. Av samma anledning som aktien steg i samband med inträdet, lär aktien sannolikt falla vid ett eventuellt utträde. Detta är knappast något som skulle kunna bli aktuellt nu, med tanke på att börsen preci haft sin halvårs-review, men absolut något att hålla koll på om nedgången i omsättning fortsätter.

Den strategiska swing-tradern fortsätter att vara flat i väntan på tydlig köpsignal. I och med att bolaget sänkte sina prognoser kommer det att ställas högre krav på denna. Till att börja med vill vi se stigande bottnar. Det gör vi inte nu. Aktien noterade årslägsta igår, och detta i sig är ett tekniskt varningstecken.  

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln