3 jan/ Fingerprint övertygar - sannolik köpsignal på plats!

Fingerprint har troligtvis gått in i en köpsignal - sannolikheten för detta bedöms till 55 % (diagram källa: Infront) Fingerprint har troligtvis gått in i en köpsignal - sannolikheten för detta bedöms till 55 % (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fann förnyad styrka efter att marknaden stängde gapet nere vid 62,60 kr.

I gårdagens finansblogg konstaterades att den tekniska analysen var neutral, men efter de senaste timmarnas styrka kan vi konstatera att det finns en begynnande kraft på köpsidan.

Denna förnyade kraft bekräftas av att RSI-kurvan nu bryter upp på allvar och inte bara stiger, utan även befinner sig på "månads-högsta-nivå". Sannolikheten för att Fingerprint skall stiga är nu högre än för att aktiekursen skall falla.

Har vi då en köpsignal på plats?
Svar relativt möjligt! Den som spelat Texas Hold´em Poker vet att man i många situationer endast spelar oddsen, en ansats som är högst applicerbar vid "beslutsfattande med begränsad information". Sannolikheten för att Fingerprint skall stiga upp över 68 kr och utlösa en köpsignal bedöms just nu till 55-60 %. "Vi" (du och jag) skall nu "spela" detta odds, och därför påbörjar vi ett "försöks-bet". Vi köper här en mindre volym med intention att öka positionens storlek ju mer styrka vi får se (dvs stigande kurs). Om jag får "fel" (ja då är det förstås inte längre "vi" utan då står jag förstås själv med skammen och mössan i hand), då blir förlusten begränsad eftersom jag bara har en mindre volym på. 

Nog med struntsnack. vad gäller?
Vi köper här (nu) en 1/4 dels volym, med intention att köpa mer om följande nivåer bryts:
66,60/67,30/68,00 kr.


Stort tack för att du följer tasajtens finansblogg!

 

Handla aktier billigt och smidigt hos mäklarfirman IG - Få förmåner!
Öppna ett nytt konto hos IG och få förmåner från tasajten:
+gratis marknadsbrev
+-tillgång till ut utbildningsvideo om börs, trading och teknisk analys (42 videos)
+tillgång till trading-coach under en månad för att komma igång


-Läs mer om fördelarna du får som kund hos IG, klicka här!
-Läs om förmånerna du får från tasajten, samt det finstilta-
 
DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln