4 jan/Fingerprint tvekar - hur påverkar detta den tekniska analysen?

Dagsdiagram Fingerprint: Stampar på samma ställe, men RSI stiger! och detta är som bekant ett styrketecken (diagram källa: Infront) Dagsdiagram Fingerprint: Stampar på samma ställe, men RSI stiger! och detta är som bekant ett styrketecken (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint utlöste en möjlig köpsignal igår, och vi köpte in ett "försöks-bet" motsvarande en 1/4 fjärdedels position på 66,20 kr, men det går ganska trögt.

För att läsa om gårdagens köpsignal i Fingerprint, klicka här:
3 jan/ Fingerprint övertygar - sannolik köpsignal på plats!

Fingerprint vill inte riktigt lyfta, men å andra sidan så klara inte säljarna heller av att göra några stordåd.

I dagsdiagrammet ovan kan vi se att RSI-kurvan stiger (vilket är positivt), samt att aktien varken gjort någon ny "high" eller "low". Tumregeln säger att vi aldrig får förlora mer än -2 % på ett enskilt bet, och i detta fall motsvaras detta av hela -8 % kursfall efter som vi bara har en fjant-volym på motsvarande 1/4-dels volym på. 

300 sidor A4 - Lär dig mer om börs, trading och teknisk analys! Författare Per Stolt. 300 sidor A4 - Lär dig mer om börs, trading och teknisk analys! Författare Per Stolt.

För dig som vill lära dig mer om teknisk analys, rekommenderas höstens nya Daytrading bok, om börs, trading och teknisk analys!
-Så vet man när köparna är på plats!
-Inköpsstrategier!
-Exakt var placerar man en stop-loss!
-Lär dig finna tydliga köpsignal i de bästa tekniska analysmetoderna!


Passa på medan det finns böcker kvar. Upplagan kommer alldeles strax att ta slut, och någon andra upplag är inte aktuell.
-Läs först mer om boken, och ta reda på om detta är något för dig, klicka här!

-Beställ boken - du har den en postdag senare! klicka här!

Fingerprint 10 min: Tekniskt stark ur det kortare perspektivet (diagram källa: Infront) Fingerprint 10 min: Tekniskt stark ur det kortare perspektivet (diagram källa: Infront)

Om vi granskar det mer kortsiktiga diagrammet (till höger) kan vi se att Fingeprint brutit upp över sin fallande trend (kring 64 kr-nivån) och denna nivå är fortfarande intakt.

Den strategiska tradern ger dock Fingerprint lite mer utrymme då aktien är så pass volatil/lättrörlig  (samtidigt som bi endast har ett försökt-bet på). Vi sätter stop-loss nivån till 63 kr.

Om denna utlöses har vi förlorat -4,8 % på en fjärde-dels position, vilket ger en förlust om -1,2 % för en fullstor position, vilket är absolut ok, eftersom vi då inte förlorat mer än -2 % på vårt bet (totalt).

Samtidigt tjänar vi inte några större pengar på denna position om kursen skulle stiga, vi har knappt någon volym alls på.

Jag fortsätter därför att bygga på innehavet, om Fingerprint skulle klara av att bryta upp över följande nivåer:
66,60/67,30/68,00 kr (dessa nivåer presenterades redan igår)


Stort tack för att du följer tasajtens finasblogg!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln