23 jan/ Fingerprint faller fritt - så ser den tekniska analysen ut!

Fingerprint dagsdiagram: Rasar genom 57,25 kr (diagram källa: Infront) Fingerprint dagsdiagram: Rasar genom 57,25 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint faller idag kraftig på börsen efter att en ledamot och en storägare blivit anhållna misstänkta för insider handel.

Det kommer nu ut nya säljvolymer, och frågetecknen är fler än ett.

Problemet med denna händelse är:
1) potentiella köpare i framtiden, kan komma att ge sina orders till Fingerprints konkurrenter
2) fonder kan av etiska skäl bli tvungna att sälja aktien
3) risken finns att omsättningen sjunker i takt med priset, och då har vi "utträdesrisken", dvs att bolaget åker ur OMX-index (på sikt), och då ska alla stora fonder ut med gigantiska volymer.

Bolaget har nu utlöst en säljsignal eftersom 57,25 kr-nivån är bruten. Nästa stöd finner vi på 40 kr-nivån. Aktien kommer nu att testa 48-52 kr inom kort. Vi ser här vikten av att endast köpa aktier som stiger och som befinner sig i en köpsignal (köpsignalen fanns uppe vid 68 kr-nivån, men denna utlöstes som bekant aldrig, se föregående finansbloggar om Fingerprint). 

Den strategiska swing-tradern cancellerar i vanlig ordning alla planer vid "extraordinära incidenter", vars utfall är extremt svåra att översätta i sannolikhetstal för hur kursrörelsen skall fortsätta. Framför allt då vi finner en aktie i fritt val, samtidigt som RSI når låga 30. 


Rekommenderad läsning:
-Läs de senaste finansbloggarna om Fingeprint, klicka här!
-Veckokrönikan från i lördags som handlar om veckan som gick!
 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln