23 jan/ Låt Excel bestämma trendens riktning! - se trendens riktning för ERIC, FING, BOL, VOLV m.flera!

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

För den som inte vill försöka bedöma trendens riktning själv, finns möjligheten att låta Excel räkna ut den "matematiska" trenden.

I tabellen nedan finner vi 10 aktier som även går att använda som "bransch" indikator. Exempelvis kan Swedbank representera "bank-sektorn".

I tabell 1. nedan till vänster finner vi det "matematiska trendvärdet" som Excel räknat ut. Positivt värde innebär en positiv  matematisk trend i förhållande till de andra aktierna. Ett negativt värde innebär på samma sätt en negativ matematisk trend i förhållande till de övriga aktierna.

Modell kan användas på flera vis:
1) Köp alla aktier med positivt trendvärde, och gå kort i aktierna med negativt trendvärde.
2) leta köpsignaler i aktierna med positivt trendvärde (via andra indikatorer), och säljsignaler i aktierna med negativt värde.

I tabell 1 nedan kan vi sålunda se att Ericsson utlöste säljsignal den 9 januari då trendvärde gick från +5 ned till -1.

Vi kan även se att Fingerprint utlöste en säljsignal den 13 januari då trendvärde gick från +1 ned till -5.

Sandvik fick köpsignal den 9 januari då trendvärdet gick från -1 till +1.

I tabell 3 (nedan) kan man se hur det hade gått om man hade gått lång i alla aktier med positivt trendvärde, och kort i de med negativt trendvärde.

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: matematiskatrender

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln