Därför faller Fingerprint - hur kan en teknisk köpsignal skapas?

Den som inte litar på sig själv, kan låta Excel räkna ut trendens riktning (källa: tasajten algo) Den som inte litar på sig själv, kan låta Excel räkna ut trendens riktning (källa: tasajten algo)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fortsätter nedåt inför torsdagens kvartalsrapport. Rent visuellt är det relativt enkelt att se att trenden är negativ. För den som vill ha matematiskt bevis, kan avläsa den kalkylerade trenden enligt ”Excel” i diagrammet ovan till höger.

I detta diagram från Excel kan vi se att Fingerprint befunnit sig i en matematiskt negativ trend sedan den 13 januari 2017 (60,70 kr).
 

Fingerprint dagsdiagram: Köp inte aktier som faller (diagram källa: Infront) Fingerprint dagsdiagram: Köp inte aktier som faller (diagram källa: Infront)

Därför faller aktien
Det största problemet för Fingerprint är just nu att en huvudägare och en styrelseledamot (nu före detta) riskerar åtal.
Om de fälls är risken följande:
-Större fonder måste av ”etiska” orsaker sälja sina innehav
-Utländska beställare drar åt sig öronen och väljer Fingerprints konkurrenter
 

Förutsättningar för en konkret köpsignal
Bolaget släpper sin kvartalsrapport på torsdag och som tur är handlar vi bara det vi ser, och just nu ser vi en aktie som faller i en negativ trend. Här ser vi vikten av att inte köpa/äga aktier som faller.

I föregående finansblogg om Fingerprint definierades förutsättningarna för en konkret och tydlig köpsignal:
1: Om aktien betalas över 68 kr = köpsignal
2: Om RSI-kurvan stiger upp över sin fallande trendlinje = köpsignal


Inget av dessa villkor har dock ännu slagit in, och den strategiska swing-tradern fortsätter därmed att vara flat.

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln