Cykel-analysen pekar på en möjlig topp för SP500 i mars - se upp!

SP500 riskerar att forma en topp i mars detta år 2017 (diagram källa: Infront) SP500 riskerar att forma en topp i mars detta år 2017 (diagram källa: Infront)

 Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Ännu ett nytt rekord i USA
Under veckan som gick fick vi se ännu ett nytt all-time-high i USA. SP500 tog sig uppåt och marknaden gjorde ett tick ovanför 2300, och det nya rekordet lyder: 2300,99.

Cykelanalysen pekar på en möjlig topp i mars
Det finns dock all orsak att börja fundera på hur lång en högkonjunktur vara på börsen?
För de som intresserar sig för cykel-analys finns tydliga tecken på en topp-träff i mars.
Tre av de största och viktigaste vändpunkterna har nämligen uppstått under just mars månad! Detta framgår av dagsdiagrammet ovan till höger på SP500. Lägg då därtill att uppgångsfasen då varat i exakt 8 år (där talet 8 är ett Fibonacci-tal, som därför skall tas på allvar).
 
Den som gjort sin hemläxa i den tekniska analysen, vet dock att rekyler från höga nivåer nästan alltid blir milda, med få undantag. Vi handlar dock endast det vi ser, och den som funderar på "korta positioner", måste först vänta på att en eventuell svaghet syns i charten.


Prova tasajtens tekniska analyser under en månads tid för endast 200 kr
För dig som inte är befintlig kund finns nu möjligheten att prova tasajtens analyser en månad för 200 kr. Du genomför ditt köp, via denna länk! Du har inte förbundit dig till någonting, och efter utgången tid är månadsabonnemanget att betrakta som avslutat! 
-Provabonnemang 200 kr en månad

 
 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: cykelanalys

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln