Fed vänder ryggen till inflationen - Teknisk köpsignal i Guldet!

Inflationen i USA uppgår  just nu till 2,1 %, detta är över Feds mål om 2,0 %, trots detta fick vi inte se någon höjning igår (diagram källa: tradingeconomics.com) Inflationen i USA uppgår just nu till 2,1 %, detta är över Feds mål om 2,0 %, trots detta fick vi inte se någon höjning igår (diagram källa: tradingeconomics.com)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se
 
Inflationen på väg upp
Det står nu klart att Fed delvis har vänt ryggen till sitt uppdrag om målet om en inflation kring +2,0 % på medellång sikt, då man avstod från att höja räntan vi gårdagens centralbanksmöte.

Innebörden av detta är att USA nu befinner sig i en ekonomi där såväl penningpolitiken (centralbanken /Fed) som finanspolitiken (Donald Trump) bedriver inflationsdrivande ”politik”, och stigande inflation innebär som bekant stigande guldpris! I alla fall i teorin.

Guldet bryter upp över 1220 och utlöser köpsignal (diagram källa: Infront) Guldet bryter upp över 1220 och utlöser köpsignal (diagram källa: Infront)

Köpsignal i guldet!
Marknaden börjar nu diskontera ökad risk för inflation USA, och guldpriset stiger idag upp över motståndsnivån 1220 och utlöser en köpsignal!

Köpsignalen bekräftas av ett starkt RSI, som vände upp vid neutrala 50, och nu stiger lodrätt!

Den strategiska swing-tradern bygger upp en lång position till stigande pris. Varför inte uppdelat på fyra inköpstillfällen. Målkursen för denna rörelse är dubbel-motståndet uppe vid 1280, men vi sätter målkursen till 1248-1288.

Du som vill handla Guld kan göra detta smidigt och till låg volym hos IG, klicka här för att läsa mer!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: guld

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln