Eftertänksamhetens kranka blekhet – en Börskrönika om veckan som gick!

OMX 10 min diagram: Positiva tongångar i Stockholm +1,21 % (under veckan), diagram källa: Infront OMX 10 min diagram: Positiva tongångar i Stockholm +1,21 % (under veckan), diagram källa: Infront

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Positiv vecka i Stockholm
Den sista veckan i januari blev en positiv veckan börsen i Stockholm. OMX-index klättrade upp modesta +1,21 %, men
om man omvandlar detta till "årsbasis" så blir uppgången mer beskedligare förstås
+62,9 %. Flest starkare-än-väntat-rapporter för Q4
Fattas bara annat, de svenska bolagens kvartalsrapporterna strömmade in och de allra flesta hamnade i den positiva vågskålen. I tabellen nedan finner vi att 16 rapporter slagit marknadens förväntningar, medan endast 6 hamnade "under". 
 

Veckan vinnare och förlorare
Tittar vi hur bolagen klarade sig under veckan som gick, så kan vi i tabellen till höger se att veckans vinnare blev ALFA/ HM /SEB/.
Alfa Laval rusade hela +8,01 % och H&M steg +4,78 %, samt SEB +4,71 %. Samtliga bolag kom in med Q4-rapporter som var starkare än väntat.

Veckans "säkraste förlorare" var förstås Telia och Regalskeppet Vasa (Ericsson), som båda har tekniska säljsignaler på plats.
Ericsson fick till och med en ny riktkurs på 36 kr nu igår. För att läsa denna finansblogg, klicka nedan:
2017-02-04 Sänkt riktkurs på Ericsson - 36 kr (från 43 kr)

Veckans största förlorare blev dock Fingerprint, Autoliv och SKF. Samtliga aktier släppte svaga rapporter.
 

Inflationen i USA uppgår för tillfället till +2,1 % (diagram källa: tradingeconomics.com) Inflationen i USA uppgår för tillfället till +2,1 % (diagram källa: tradingeconomics.com)

Inflationen rusar i USA - Fed tittar på
På makrofronten fick vi se den amerikanska centralbanken hålla räntorna oförändrade trots en galopperande inflation. Trots att inflationen nu befinner sig på +2,1 % ovanför Feds mål om +2,0 %, så valde man hellre att fria än fälla.
 

Det skapades +227.000 nya jobb i USA senaste månaden (diagram källa: tradingeconomics.com) Det skapades +227.000 nya jobb i USA senaste månaden (diagram källa: tradingeconomics.com)

Fler jobb än väntat skapades i januari
Under veckan som gick fick vi även se +227.000 nya jobb strömma till på den amerikanska arbetsmarknaden (exklusive jordbruket). Förväntat var +197.000 nya jobb.
 

Guld dagsdiagram: Högra bottnar med stigande RSI, i kobination med ett kommande genombrott av 1220 kommer få guldet att rusa (diagram källa: Infront) Guld dagsdiagram: Högra bottnar med stigande RSI, i kobination med ett kommande genombrott av 1220 kommer få guldet att rusa (diagram källa: Infront)

Amerikas ekonomi på väg in i överhettning - och stigande inflation
Detta innebär att vi ser en amerikansk ekonomi på högvarv, och Fed har satt sig i passagerarsätet samtidigt som USA:s nytillsatte president kommer elda på ekonomin, eller som Mr President hans själv sa:
-Jag kommer vara den största jobb-skaparen Gud någonsin skapat!

 Vi ser härmed att såväl den penningpolitiska delen (centralbanken/ Fed), samt den finanspolitiska delen (politiska beslut/ USA:s regering), fatta beslut som båda kommer leda till stigande inflation.

Stigande inflation innebär stigande guldpris - köpsignal i guldet
Detta innebär i sin tur att vi kommer få se ett stigande guldpris som anses vara en av de mest optimala försäkringarna mot ett stigande konsumentprisindex där pengarna förlorar sitt värde till allt högre och högre hastighet.

I diagrammet ovan kan vi se att guldpriset gör ett försök till en högre botten, och nu försöker bryta upp över 1220. RSI-kurvan vill inte lämna 50-70 och indikerar på genuin styrka. Guldet kommer efter genombrottet av 1220 att söka sig upp mot 1300 (1270-1310). 

Vi har därmed såväl den fundamentala samt tekniska analysen på plats - där båda pekar på en uppgång för guldet!


För dig som vill handla guld smidigt, gör detta hos IG Markets
-Läs om fördelarna om att vara kund hos IG
 

http://www.cnbc.com/2017/01/31/warren-buffett-purchased-12-billion-of-stock-since-trump-election-victory.html http://www.cnbc.com/2017/01/31/warren-buffett-purchased-12-billion-of-stock-since-trump-election-victory.html
Så blir du en vinnare på börsen
"Vi" (Du som läser denna krönika och jag) som försöker tjäna pengar på att placera "bets" på finansmarknaden, lägger inga känslor eller åsikter, religiösa eller politiska, emellan våra bets. Målet är att tjäna pengar. 


Gör som Buffet - köpte SP500 då Trump vann
Varför inte ta rygg på en av världens mest framgångsrika hedgefondsförvaltare, Warren Buffet, som köpte aktier för 105 miljarder kronor ($12 miljarder) efter att Donald Trump vann president valet?

Källa: CNBC
http://www.cnbc.com/2017/01/31/warren-buffett-purchased-12-billion-of-stock-since-trump-election-victory.html


 
SP500 dagsdiagram: Marknaden verkar tro att Trump kommer göra den amerikanska ekonomin bättre, om så blir fallet återstår förstås att se (diagram källa: Infront) SP500 dagsdiagram: Marknaden verkar tro att Trump kommer göra den amerikanska ekonomin bättre, om så blir fallet återstår förstås att se (diagram källa: Infront)

Buffet tog hem spelet igen
-SP500 i stigande trend

Även denna gång ser vi att Warren Buffet tar hem spelet direkrt.

SP500 har bokstavligen rusat sedan presidentvalet.

Detta är vad trading handlar om för oss vanliga dödliga. Att ta rygg på de större aktörerna som har förmågan att "flytta" ett börsindex.

Du kan nu läsa tasajtens finansbloggar i Infronts nyhetsfönster Du kan nu läsa tasajtens finansbloggar i Infronts nyhetsfönster

NYHET: tasajtens finansblogg finns nu i Infront/Online Traders nyhetsfönster!
För dig som använder Infronts tradingplattform, finns nu möjligheten att läsa tasajtens finansbloggar, direkt via nyhets-tickern. Det enda du behöver göra är att "höger-klicka" var som helst inne i nyhetstickern/fönstret, och sedan välja "nyhetskällor", och där scrolla ned och markera den tomma vita rutan framför valet "tasajten" - avsluta med att spara din arbetsyta!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här! 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln