Fingerprint stiger även idag - köpsignal i sikte!

Fingerprint dagschart: Nära köpsignal för RSI (diagram källa: Infront) Fingerprint dagschart: Nära köpsignal för RSI (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Köparna i kontroll
Fingerprint befinner sig i ett försök att starta en större upprekyl.

Sedan testen av 50 kr-nivån har aktien befunnit sig i en stigande trend och detta har även fått RSI-kurvan att stiga allt närmare sitt motstånd (och en möjlig köpsignal).

Idag ställer marknaden upp Fingerprint ytterligare +1,43 % och detta får nu RSI-kurvan att (nästan) nå sitt kanaltak. Detta innebär att vi inte har någon köpsignal i dagsdiagrammet, åtminstone inte just nu!

 

Fingerprint 10 min: Nära att utlösa en köpsignal! (diagram källa: Infront) Fingerprint 10 min: Nära att utlösa en köpsignal! (diagram källa: Infront)
Nära köpsignal
Granskar vi däremot 10 min diagrammet (till höger) finner vi att köparna är i majoritet och priset attackerar viktiga nivåer.

Fingerprint har faktiskt tagit sig över bas-formationens (senaste 6-7 dagarna) tak, vilket framgår av att priset befinner sig ovanför den "röda linjen".

Samtidigt kan vi också se att priset försöker ta sig upp över bas-formationens stigande golv se den "blå linjen", men ännu inte riktigt lyckats. Detta innebär att vi nästan har en köpsignal på plats i det kortare 10 min-chartet!

Nåväl, hur skall man då konkret agera. Helgarderingar göra sig icke besvär!
Typ: I eftermiddag finns det möjlighet till sol om temperaturen kan etablera sig över +25 grader, ser vi däremot gråa moln och känner en vattendroppe, ja då får vi vara öppen för risken om att det kan bli regn.

Eller som en mäklarkollega sa år 1999 till en kund i telefonen: 
-I eftermiddag kommer det gå upp, om inte säljarna kommer in!

Så agerar du nu!
Det finns köpare i Fingerprint på plats. De tänker dock inte köpa alla aktierna på en gång (varför skulle de? de gör ju inte vi heller!). Vi är nu redo att köpa Fingerprint om följande villkor uppfylls:
1) priset bryter 53,50 kr
2) aktien fortsätter uppåt och ser ut att stänga på ett vis så att RSI-kurvan då har brutit igenom.
3) därefter byggs positionen på via 3 inköp till, med stigande pris exempelvis: 54,50/55,50/56,50 kr.


 
DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln