Fingerprint rusar - för blankarna i öronen det susar! +3,07 %!

Fingerprint fortsätter att stiga +3,07 % idag (diagram källa: Infront) Fingerprint fortsätter att stiga +3,07 % idag (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint inne i köpsignal sedan  53,50 kr bröts:
Fingerprint befinner sig i en teknisk köpsignal som presenterades på tasajtens finansblogg redan innan den utlöstes! (i fredags förra veckan).

För att läsa om denna "möjliga" köpsignal (som blev verklighet några timmar senare)
2014-02-10 (fredag): Fingerprint stiger även idag - köpsignal i sikte!

En köpsignal som blev verklighet då aktien bröt upp över 53,50 kr-nivån intraday (se 10 min diagrammet ovan).

Kombinera den "fundamentala analysen" med den "tekniska analysen" för allra bästa resultat?
Det finns förstås ingen orsak att  varken komplicera analysen eller förneka den. Det är knappast någon hemlighet att många av de mest framgångsrika hedgefonderna använder såväl den fundamentala analysen som den tekniska analysen som beslutsunderlag, och sedan framgångsrikt kombinerar dessa.

Om bolaget är fundamentalt "högt värderat" letar man en teknisk säljsignal, och om den är fundamentalt "lågt värderat" - då letar man en teknisk köpsignal. Varför komplicera saken?

Bolaget är lågt värderat med en multipelvärdering om endast 9x
Fingerprint tjänar cirka 2 miljarder och har ett börsvärde på 18 miljarder. Detta ger en multipelvärdering om 9x. Detta är som jag ser saken, på tok för lågt med tanke på att bolaget visar tillväxt och dessutom har tagit viktiga orders (läs Xiaomi och Samsung, två av världens absolut största tillverkare av smartphones/tablets).

Techbolag utan tillväxt 8-10. Techbolag med tillväxt 11-14 (minimum).

Den tekniska analysen står. Fingerprint har utlöst en köpsignal (då 53,50 kr bröts) och aktien är på väg upp mot motståndet på 68 kr-nivån (målområdet 62-72 kr).

Förslag på läsning:
-De senaste inläggen på tasajtens finansblogg om Fingerprint!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln