Fed räntehöjningen ballar - gulder då rallar!

Inflationen i USA stiger kraftigt - men vad gjorde Fed på sitt senaste räntemöte? -Svar drack mera Loka, och tittade åt ett annat håll (tradingeconomics.com) Inflationen i USA stiger kraftigt - men vad gjorde Fed på sitt senaste räntemöte? -Svar drack mera Loka, och tittade åt ett annat håll (tradingeconomics.com)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fed räntehöjningen ballar...
Fed hade chansen att behålla initiativet vid månadsskiftet (31jan/1feb 2017), genom att höja styrräntan Fed Funds till 0,75 %. 

Fed hade uppenbarligen missat en av spelteorins tumregler  - den som har initiativet bestämmer spelreglerna!

Mer troligt är dock, att man medvetet struntade i saken, och av denna orsak lät räntan ligga oförändrad. Nu har man tappat initiativet och en höjning om +25 punkter från 0,50 % upp till +0,75 % har nästan ingen bäring alls på KPI när den stiger på detta vis (se stapeldiagrammet ovan).
 

Guld: Vem är rädd för inflationen? Inte jaaaaaaaaag! Så lät det för några veckor sedan innan priset tog fart uppåt (diagram källa: Infront) Guld: Vem är rädd för inflationen? Inte jaaaaaaaaag! Så lät det för några veckor sedan innan priset tog fart uppåt (diagram källa: Infront)

...guldet då rallar!
Guldet bokstavligen rusar och priset har nu nått 1260-nivån, och nya höjder är på väg!

Enligt den tekniska analysen är huvudscenariot att guldet fortsätter att stiga upp mot 1280-1300!

Det finns dock ingen orsak att spela Allan. Vi tar nu hem mer vinst och säljer här hälften av vår befintliga position som uppgår till en "halv position". Detta innebär att en volym om 50 % position skall bli 25 %. Vi har sålunda endast 1/4-dels position (volym) kvar som vi glider vidare med på en räkmacka.För att läsa tidigare publicerade tasajtens finansblogg om guldet:
23 feb 2017 - Guld 1249,33: Fed och Janet Yellen niger - guldet då passar på och stiger!
8 feb 2017 - Guld 1242,33: Trump grundar och Fed blundar - guldet rusar!

2 feb 2017 - Guld 1222,60: Fed vänder ryggen till inflationen - Teknisk köpsignal i Guldet!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: guld

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln