Fingerprint levererar ny produkt - vad gäller rent tekniskt?

Fingerprint dagschart: Bolaget levererar en banbrytande världsnyhet och marknaden belönar bolaget med 10 öre (diagram källa: Infront) Fingerprint dagschart: Bolaget levererar en banbrytande världsnyhet och marknaden belönar bolaget med 10 öre (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint levererar ny produkt
Fingerprint meddelar idag på morgonen att de precis levererar världens första fingertryckssensor i tangentbord för smartphones.


Så reagerar marknaden
Marknaden belönar Fingerprint med 10 öres uppgång.

Detta faktum understryker trendens betydelse för aktiekursens reaktion på fundamentala händelser. Hade denna nyhet dykt upp i en positiv trend, och inne i en köpsignal hade vi fått se flera procents rally. Tro mig.

Nåväl, nu dök nyheten upp i en negativ trend och då aktien de facto befinner sig i en någon typ av säljsignal (efter att 52,60 kr fallit).
 

Next Biometrics dagschart: Inga vinster till Norge än så länge (diagram källa: Infront) Next Biometrics dagschart: Inga vinster till Norge än så länge (diagram källa: Infront)

Fingerprints konkurrent tjänar inga pengar - än i alla fall
På morgonen släpper en av Fingerprints konkurrenter sin Q4. Norska Next Biometrics (NEXT) rapporterar idag en kvartalsförlust om -47,2 miljoner norska kronor, samt en omsättning på 31,8 m NOK. Det är uppenbart att tillverkning av biometrikort inte alls självklart innebär något Klondyke.


Så agerar du nu
Vi handlar bara det vi ser, och just nu ser vi en aktie utan tekniskt styrka. Den strategiska swing-tradern sitter på händerna (den kanske allra mest underskattade tradingstrategin?) med en flat-posse och inväntar en saftig köpsignal.

Som det ser ut nu finner vi som tidigare nämnt denna då (om) RSI-kurvan bryter upp över 51, eller om aktien gör ett tydligt positivt utbrott i 10 min chartet samtidigt som RSI-kurvan åtminstone pekar "uppåt".

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln