Trump om skattesänkningar tvekar - guldet söderut pekar?

Guld dagschart: Inne i en tillfällig rekyl (diagram källa: Infront) Guld dagschart: Inne i en tillfällig rekyl (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Guldet steg i februari - men Trumps tal höll tillbaka inflationsförväntningarna
Guldet steg kraftigt under mars månad, men efter Donald Trumps tal i Kongressen framgick att alla skattesänkningar som aviserats av den folkvalda Presidenten, inte kommer att kunna spela fullt ut innan man ser hur mycket Medicare kommer att kosta.

Under talet framkom inga nya aviseringar om nya skattelättnader, och inte heller satte Donald Trump några siffor på de som redan aviserats.

Då marknaden hade diskonterat en ökad risk för att detta (ökad risk för stigande inflation) skulle ske, fick vi se Guldet rekylera tillbaka söder ut efter detta tal.


Guld - caset (affärsförslaget)
För de som följt den tekniska analysen för guldet och den trade som fortfarande är "live", finner att den långa positionen endast består av 25 % av den ursprungliga volymen, vinsthemtagning redan skett av 75 % av positionens volym vid två tillfällen. Nedan finns en sammanställning över dessa affärsförslag.

Inflations caset: Översikt - tasajtens tradingförslag
24 feb 2017: Take profit 1/4 del (1259,35) /Fed räntehöjningen ballar - gulder då rallar!
8 feb 2017: Take profit på halva positionen (1242,33) /Trump grundar och Fed blundar - guldet rusar!
2 feb 2017 KÖPSIGNALEN (1222,60): Fed vänder ryggen till inflationen /Teknisk köpsignal i Guldet!


Guldet har rekylerat tillbaka men risken både stigande och skenande inflation finns fortfarande där. Fed borde ha höjt räntan i februari och ligger nu efter i kampen mot inflationen (kanske är det så att man vill förlora!?), Janet Yellen försöker nu avisera en räntehöjning i mars (räntebesked 15 mars 2017), men som tidigare nämnt så kommer en höjning om 25 punkter inte hålla tillbaka inflationen i någon bemärkelse alls. 

Huvudscenariot kvarstår med en test av 1300-nivån (målområde 1280-1320). Stop-loss på befintlig kvarvarande fjärde-del sätts till 1220. 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!

Etiketter: guld

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln