Fingerprint närmar sig sin negativa målkurs - så agerar du nu!

Fingerprint dagschart: Närmar sig sin negativa målkurs 45 kr, enligt teknisk analys (diagram källa: Infront) Fingerprint dagschart: Närmar sig sin negativa målkurs 45 kr, enligt teknisk analys (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Kampen om tillvaron
Kampen om tillvaron och identifieringen fortsätter, och frågan är förstås hur väl förberedd Fingerprint är för denna.

Här om dagen gick Qualcomm (QCOM) ut och påstod att iris-identifiering är på stark fram-marsch. Ser man på! Just i detta område gjorde Fingerprint precis en större investering genom sitt köp av Delta-ID för $106m (en av de ledande tillverkarna av just denna teknologi, lokaliserade i USA/Kalifornien - bolaget grundades 2011 och har 15 anställda).

Fingerprints aktiekurs fortsätter dock söderut.
Idag faller aktien -1,19 % och Fingerprint börjar nu närma sig det målområde som den tekniska analysen stakat ut åt oss (40-45 kr).

RSI-kurvan har nu droppat ned till låga 27, men än så syns inga köpare till, och detta är ett litet svaghetstecken i den tekniska analysen (detta är dock inget problem i och med att denna redan är negativ sedan en tid tillbaka).


Att ingen vet vad Fingerprint är värt - är till vår fördel!
Det stora problemet med Fingerprint är att ingen vet varken hur man skall värdera det, eller vad bolaget egentligen är värt.

Detta är dock också vår fördel. När ingen vet vad bolaget är värt, då styr köparna och säljarnas flöden aktiekursen till att bli ännu mer volatil, och dessutom ofta volatil i samma riktning.

Så tänker och agerar den professionella tradern
Fingerprint befinner sig nu nära en köpsignal i tid, vilket dock inte måste betyda nära i pris. Den strategiska swing-traderns plan är här att låta aktien falla bäst den vill, och när köparna avslöjar sig själva då flyger man upp på surfingbrädan och surfar med en stund!

Surfaren bryr sig inte om exakt när vågen startade, eller när den slutade. Surfaren bryr sig inte heller om att första delen av vågen missades, därför att utan denna "del" så kan inte vågen per definition identifieras!

Precis som med trading! En aktie måste få stiga innan det kan bli en köpsignal - annars kan ju inte köparna identifieras! 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln