Detta kan vi förvänta oss av börsen denna månad - så har mars slutat de senaste 26 åren!

Så har mars månad slutat de senaste 26 åren för den svenska börsen Så har mars månad slutat de senaste 26 åren för den svenska börsen

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Detta kan vi förvänta oss av mars månad
Mars månad har inlett med trendlösa ryckiga kast utan trend, och än så länge är stockholmsbörsen upp +0,36 % denna månad.

Detta resultat skall inte komma som någon överraskning. Historiskt sett är mars månad en månad utan någon större avkastning.

De senaste 26 åren har nämligen mars månad slutat med en uppgång om +0,14 % in snitt.

I tabellen till höger kan vi se att nästan lika många månader steg som föll, 53,8 % av dessa tillfällen (mars månad de senaste 26 åren) visade på positiv avkastning.

 

Om du bara placerar i mars
I diagrammet till höger kan vi se hur utvecklingen skulle ha sett ut för den som endast haft pengarna inne på börsen i mars månad de senaste 26 åren (samma belopp varje år, dvs ej ränta på ränta).

 
DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: säsongsmönster

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln