Fingerprint nådde Fibonacci-nivån -62 %, så ser den tekniska analysen ut nu!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Nedgången i Fingerprint fortsatte även under tisdagens morgon.

Nedgången till den "gyllne snittet"
Säljarna tog ned aktien till 44,17 kr lägst betalt och detta innebär att aktien nu nått ned till "fibonacci-nivån" -62 %, som härstammar från det "gyllne snittet" (från 116,70 kr ned till 44,17 är det -62 % nedgång).

Det "gyllne snittet", det vackraste talet som människan kunde komma på enligt så väl den grekiska matematikern Pythagoras (500 f.kr) och den Italienska - Fibonacci (1200-talet), uppgick nämligen till 0,618.

För dig som är intresserad av teknisk analys rekommenderas:
-Tasajtens 42 utbildningsvideos ONLINE om börs/ trading/ teknisk analys
-Vinterns nya Tradingbok om teknisk analys och riskhanteringSå ser den tekniska analysen ut
I dagsdiagrammet ovan kan vi se Fingerprints färd ned till målområdet 40-45 kr. Vi kan även nu se att RSI-kurvan har nått ned till låga 27, och nu börjat försöka vända upp. Om detta lyckas ökar sannolikheten för en upprekyl. Men samtidigt kan vi även se att RSI-kurvan tidigare vänt upp först nere från 21 och detta innebär att vi inte heller kan utesluta en rökare ned till.

Ur det tekniska perspektivet kan vi förvänta oss en motreaktion (upprekyl), då en aktie sällan passerar en så viktig nivå utan detta sker i någon form. Men, trenden är dock fortfarande ned och köparna måste bevisa mer innan vi kan se en tydlig köpsignal, tillräckligt stark för att vi skall riskera ett bet.

Målet för den strategiska swing-tradern är inte att köpa så billigt som möjligt, utan att säkerställa att köpet sker då aktien har så hög sannolikhet som möjligt att fortsätta uppåt efter inköpet!
Om inköpet blir på 46, 47, 49 eller 53 kr-nivån är helt ointressant. 

Detta gäller nu
Vi låter nu marknaden visa sina intentioner - och är beredda på att en köpsignal är under uppbyggnad! (men dock ej ännu på plats).


För att läsa de senaste inlägg på tasajtens finansblogg om Fingerprint
-Senaste blogginläggen om FING


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln