Fingerprint stiger kraftigt även idag - har vi en köpsignal på plats?

Fingerprint dagschart: Efter -62 % nedgång vågade köparna titta fram bakom stenen (diagram källa: Infront) Fingerprint dagschart: Efter -62 % nedgång vågade köparna titta fram bakom stenen (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Studs på Fibonacci och
62-procentsnivån

Fingerprint nådde igår Fibonacci-nivån
-62 % igår, och vi kan konstatera att denna händelse skapar en rejäl upprekyl.

Detta går helt i linje med den tekniska analysens skolbok. Frågan är förstås, om detta innebär att den köpsignal vi söker efter, nu är på plats?


Så ser den tekniska analysen ut 
Rent tekniskt finns tecken på möjlig pigghet. RSI-kurvan föll ned under 30-gränsen och vände tillbaka upp över den samma (dvs upp genom 30 gränsen, kommandes underifrån), och detta är alltid ett positivt tecken.
 

Fingerprint dagschart: Let the trend - be your friend? (diagram källa: Infront)
Fingerprint dagschart: Let the trend - be your friend? (diagram källa: Infront)

Samtidigt kan vi även (diagrammet ovan) se att Fingerprint möter ett dubbelmotstånd uppe vid 48,90 kr, där det tidigare stöd/motståndet finns som skapades i februari, samt den långa trendens fallande kanaltak.

Trenden är fortfarande negativ och aktien har inte skapat någon ny bas, där köparna bevisat sig på allvar. Sannolikheten för att aktien stiger upp mot 48,90 kr och sedan studsar tillbaka är lika stor som att aktien bryter igenom och kort därpå för en rekyl. Snacka om helgardering! och det är just det som är hela poängen, det finns ingen edge i en lång position just nu.

Vi nöjer oss med att konstatera att det finns (fanns) köpare nere vid 45 kr-nivån och att köpintresset börjar så sakteliga att stiga i aktien - Fingerprint kommer söka sig upp mot 48,90 kr, men vi inväntar dock fortfarande rätt entry (tydlig köpsignal) för oss.


För dig som vill läsa mer inlägg på tasajtens finansblogg om aktuella händelser och teknisk analys rekommenderas:
-De senaste inläggen om Fingerprint
-Så brukar börsen gå i mars månad historiskt sett
-Viva la France! Frankrikes Presidentval strax här - så påverkas finansmarknaden och Sverige!

-Trump om skattesänkningar tvekar - guldet söderut pekar?
 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!
 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln