Fingerprint rekylerar ned men vi har en ny köpsignal i sikte!

Diagram 1 - Fingerprint dagschart: Om aktien rent visuellt är igen om eller ej är inte intressant just nu (diagram källa: infront) Diagram 1 - Fingerprint dagschart: Om aktien rent visuellt är igen om eller ej är inte intressant just nu (diagram källa: infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Uppe vid kanaltaket
Fingerprint faller håller som bäst på att vända den negativa trenden, men frågetecknen är många.

Den första frågan är förstås om Fingerprint har brutit igenom det fallande kanaltaket eller ej.

Vad säger den tekniska analysen om saken?
 

Diagram 2 - FING B dagschart: Någon som ser en positiv trend? (diagram källa: Infront) Diagram 2 - FING B dagschart: Någon som ser en positiv trend? (diagram källa: Infront)
Om priset är igenom taket är inte viktigt just nu
Detta är dock ingen viktig fråga, även om den ser väldigt viktig ut just nu.

Att priset bryter upp genom kanaltaket betyder bara att den negativa trenden möjligtvis kan vara avslutad. Detta betyder inte alls självklart att den "nya" trenden måste vara "positiv" (den kan vara neutral, eller lätt negativ också).

Trenden har knappast självklart blivit positiv
I diagrammet 2 ovan till höger kan vi se att trenden knappast blivit "positiv" rent visuellt!
Jag tror vi kan vara överens om att den faktiskt fortfarande ser relativt negativ ut.

Därmed kan vi fastställa att det faktiskt inte är intressant om priset (FING B) har brutit sin fallande trend eller ej.

Däremot är vi öppna för att Fingerprint "kan ha" avslutat sin negativa trend, och att det nu finns anledning att leta köpsignaler på allvar!


 
Diagram 3 - Fingerprint 10 min: De stigande topparna skapar ett positivt platåtak (diagram källa: Infront) Diagram 3 - Fingerprint 10 min: De stigande topparna skapar ett positivt platåtak (diagram källa: Infront)
Köpsignal i sikte
Zooma nu in och analyser hur marknaden uppför sig ur det kortare perspektivet.

I 10 min diagrammet (diagram 3) till höger kan vi se att Fingerprint skapat både högre bottnar och högre toppar. Detta är ett positivt tecken.

Utan gårdagens "topp" uppe vid 49,50 kr och dagens (neg) rekyl hade vi inte kunnat lokalisera någon "högre" topp. Därmed vet vi faktiskt först idag att Fingerprint har "skapat" en högre topp.

Här finns köpsignalen enligt teknisk analys
Detta öppnar nu upp för en möjlig köpsignal! Om Fingerprint bryter upp och igenom det stigande platåtaket (se 10 min diagrammet, diagram 3), utlöser aktien en tydlig köpsignal. Ett genombrott skulle innebära ett nytt vecko-högsta samt att aktien befunnit sig i positiv trend i minst 6 dagar. Något som bevisar att köparna är i majoritet.

Vi kan nu zooma ut och gå tillbaka till dagsdiagrammet (diagram 1), och se att genombrottet av den fallande trendlinjen (platåtaket) nu är definitiv (rent visuellt).

Sammanfattningsvis: Fingerprint har en köpsignal i sikte, och denna utlöses om priset bryter upp genom platå-taket i 10-min diagrammet!


Rekommenderad läsning:
-de senaste blogginläggen om Fingerprint

 
DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln