Fingerprint har brutit igenom sin fallande trend - vad gäller nu?

Fingerprint dagschart: Priset är igenom, men någon köpsignal har vi ännu inte fått (diagram källa: Infront) Fingerprint dagschart: Priset är igenom, men någon köpsignal har vi ännu inte fått (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint är igenom - men köpsignal är ännu inte på plats
Fingerprint har nu masat sig upp ur sängen som en lam tonåring. Eller vänta nu ett tag? Var vi inte själva tonåringar för bara några ögonblick sedan?

Strunt samma. Du vet att du är en gammal relik när ditt barn i lågstadiet måste visa hur fjärrkontrollen (eller mobiltelefonen, eller surfplattan, eller någon dum app) fungerar.  ugh.

Nåväl, Fingerprint är igenom! (se dagsdiagrammet ovan) men någon fart får vi än så länge inte se. Detta beror på att aktien fortfarande befinner sig i en negativ trend, och att vi inte har någon köpsignal på plats. Detta är inget nytt, och orsakerna till detta kan du läsa i tidigare (senaste) finansbloggar om Fingerprint.

För all läsa de senaste inläggen om Fingerprint, klickar du enklast på denna länk:
http://www.tasajten.se/i/t27623555/fingerprint


 

Fingerprint 10 min: Stigande bottnar visar att köparna är i majoritet just nu (diagram källa: Infront) Fingerprint 10 min: Stigande bottnar visar att köparna är i majoritet just nu (diagram källa: Infront)

Så här skapas köpsignalen
För att vi skall få se en köpsignal måste (som tidigare nämnt), RSI i dagsdiagrammet bryta 51, eller så måste priset bryta upp genom en stigande trend, eller möjligtvis ett horisontellt (som då ofta bildar en rätvinklig triangel).

I 10 min diagrammet till höger kan vi se att köparna dominerar marknaden just nu och nedgång möts av uppställ!

Vi ser helt enkelt stigande bottnar. Varför komplicera saker och ting?

Den tekniska analysen
Vi kan som vanligt se de "stigande topparna" som skapar den positiva "sekundär-trenden" som vi följer, och efter gårdagens action kan nu även se en "fallande" mindre trend inne i den större.
Fingerprint befinner sig sålunda i ett försök till återhämtning, inne i en "upprekyl" (rörelse emot trendens riktning) som senare kan visa sig vara en "uppgångsfas" (rörelse i trendens riktning).

Detta är teknisk analys i sin enklast form, och kanske den allra bästa. Primärdata har ofta högre tillförlitlighet än "sekundärdata" (dvs förvanskad primärdata, ex glidande medelvärde). Detta är dock upp till var och en att ha åsikter om. Den handlar om att finna den metod och de indikatorer som passar en själv!

Köpsignal i sikte - dock ännu inte på plats
Men nu tillbaka till Fingerprint. Aktien har en köpsignal i sikte, men denna är ännu inte riktigt på plats. Vi är dock förberedda på ett köp!


För all läsa de senaste inläggen om Fingerprint, klickar du enklast på denna länk:
http://www.tasajten.se/i/t27623555/fingerprint


 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln