Sverige närmare ett val om Euron - dagens utspel från EU-kommissionen bekräftar scenariot!

Källa: di.se:   http://www.di.se/opinion/juncker-och-malmstrom-dags-att-valja-vag-for-eu/ (datum: idag 25 mars 2017) Källa: di.se: http://www.di.se/opinion/juncker-och-malmstrom-dags-att-valja-vag-for-eu/ (datum: idag 25 mars 2017)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Dags att välja väg - för EU
(därmed även Sverige)

Det är inget onaturligt scenario som spelar ut i Europa för tillfället.

Alla "organismer" har bara ett mål - att expandera!

Detta gäller allt ifrån den lokala aikidoklubben, fackföreningsrörelsen till den lilla möbeltillverkaren i Älmhult.

På en högre nivå finner vi EU, och deras mål är förstås det samma som alla makthavare haft i decennium. Att ta kontrollen över Europa. Många har försökt, men ingen har lyckats - åtminstone inte ännu!

EU-kommissionen kastar ut den första kroken - om en gemensam stor-federation
I en artikel idag publicerad av Dagens Industri, kan vi läsa ett undertecknat förstadie i den utveckling som är oundviklig. Att EU växer och blir en federation med en valuta - en lagtext - ett skattesystem - ett gemensamt språk - en militär!

Författare är Jean-Claude Juncker (Europeiska kommissionens ordförande) samt Cecilia Malmström (L) Sveriges EU-kommissionär.
källa: http://www.di.se/opinion/juncker-och-malmstrom-dags-att-valja-vag-for-eu/

I detta dokument diskuteras fem olika framtida scenarion för EU. Efter fyra mjäkiga förslag om att EU i princip fortsätter som de gör idag, föreslår man i det femte och sista förslaget;
Att EU växer och blir en federation med en valuta - en lagtext - ett skattesystem - ett gemensamt språk - en militär!

Om detta är rätt eller fel väg får framtiden utvisa, men som EU ser ut i dag kommer inte dess mål att uppnås, att expandera!

Sverige kommer bli tvungen att rösta om ett fullvärdigt medlemskap inom snar framtid
Detta ämne har redan tagits upp på tasajtens finansblogg för endast några veckor sedan, det vill säga att Sverige inom relativ snar framtid kommer att bli tvungen att bli fullvärdig medlem (läs gå med i  Euron) eller träda ur! För att läsa om detta på tasajtens finansblogg, klicka här:
4 mars 2017: Viva la France! Frankrikes Presidentval strax här - så påverkas finansmarknaden och Sverige!


Vem tar makten i Europa? - så ser Europas historia ut hittills:
Kampen om Europa har pågått under hundratals år, och hittills har ingen lyckats erövra denna kontinent:
 

-Om ni betalar skatt och tillhandahåller 9000 tunnor vete och ställer upp med 10.000 soldater får ni fortsätta att grilla korv och kratta i era rabatter! annars...! Hälsningar Marcus Aurelius, Caesar -Om ni betalar skatt och tillhandahåller 9000 tunnor vete och ställer upp med 10.000 soldater får ni fortsätta att grilla korv och kratta i era rabatter! annars...! Hälsningar Marcus Aurelius, Caesar

ROMARRIKET
Först ut på allvar har vi Romarriket:
753 f.Kr - 476 e.Kr.

Från Filmen Gladiator av Ridley Scott:
I ett tält upp i germania:

MAXIMUS: You sent for me Caesar? Caesar? 
MARCUS: Tell me again Maximus, why are we here? 
MAXIMUS: For the glory of the empire, Sire. 
MARCUS: Ah yes, ah yes. I remember. You see that map, Maximus? That is the world which I created. For 25 years, I have conquered, spilt blood, expanded the empire. Since I became Caesar I have known four years without war - four years of peace in 20.
And for what? I brought the sword, nothing more. 


Se det korta filmklippet (1:54 min) på you tube nedan:

-Alla måste göra värnplikt!...annars! (hur ska jag annars få ihop en armé?), hälsningar Napoleon Bonaparte -Alla måste göra värnplikt!...annars! (hur ska jag annars få ihop en armé?), hälsningar Napoleon Bonaparte

FRANSMÄNNEN
Därefter fick vi se Frankerna gör ett försök med Napoleon Bonaparte (1769-1821)

Napoleon tar makten efter den
franska revolutionen, men att kalla sig "kung" är kanske inte den mest lämpliga titeln efter det som precis har hänt.

1804 kröner sig napoleon till Kejsare!

Bakomliggande ideologi: For the glory of the empire, Sire 
 

Nazityskland 1941 Nazityskland 1941
TYSKARNA
Efter att fransmännen inte lyckats erövra hela Europa är det tyskarnas tur 1939 - andra världskriget är ett faktum!

Bakomliggande ideologi: For the glory of the empire, Sire  
USSR: Socialism är det bästa för folket! hälsningar: Josef Stalin USSR: Socialism är det bästa för folket! hälsningar: Josef Stalin
RYSSARNA
USA lägger näsan i blöt och går med i andra världskriget och därefter blir det en matematisk fråga om när kriget skall ta slut. Detta bäddar för ryssens tur att försöka ta kontrollen över Europa, under efterkrigstiden.

Det blir dock dött lopp, mellan väst och öst.

Sovjet - tar kontrollen på halva Europa, den östra delen.

Ryssens bakomliggande ideologi: For the glory of the empire, Sire 
 
-Alla måste betala in skatt till Rom, förlåt fel av mig, "Bryssel" ska det stå, och alla måste tillhandahålla militär!...annars! Hälsningar framtida EU-kommissionen. -Alla måste betala in skatt till Rom, förlåt fel av mig, "Bryssel" ska det stå, och alla måste tillhandahålla militär!...annars! Hälsningar framtida EU-kommissionen.

HYBRID - EUROPEÈRNA
Även ryssen ger upp, och vänder hemåt. Europa är åter igen en splittrad kontinent.

Tysken och Franken kommer på en lyyyysande idé. Vi kanske klarar det om vi samarbetar, och låter samarbetet bygga på fri vilja! (obs det är dock fortfarande ok att komma med lite halvschysta "hot":
-Om ni inte går med hotar ett nytt krig i Europa!)

Bakomliggande ideologi: For the glory of the empire, Sire 

Kanske har man rätt. De som sysslar med teknisk analys, och studerar historien för att bedöma framtiden, ser absolut ett tydligt mönster - där krig till slut brutit ut i Europa! Samtidigt kvarstår frågan, men vem är då fienden? vem försöker erövra vår kontinent denna gång? 
(ps. det är inga spioner från Ryssland som kommer med ubåt för 10 miljarder via Östersjön in i Stockholms skärgård, vill ryssen få in en spion tar denna enklast en turistbiljett hos Ryan Air för 249 kr via Kiev).

Vad som är bäst för Sverige kommer demokratin till slut få avgöra. "Hurra" för de som befinner sig på den vinnande sidan - "inte hurra" för de som tillhörde den förlorande sidan (nåväl man kan ju alltid klaga på reglerna eller kräva omröstning).

Det slutgiltiga valet om att ingå eller snarare "uppgå" i EU är på väg med stormsteg, där en av de största frågorna är vilket språk som kommer bli det officiella språket nu när Storbritannien har tackat för sig. 

Hur Sveriges framtid kommer att se ut - kommer vi snart själva att få avgöra!
 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: eu

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln