Fingerprint firar påsk precis under kanaltaket - är ett genombrott mer eller mindre sannolikt?

FING B dagchart: Lägre volaitlitet ju närmare stöd/motstånd innebär lägre sannolikhet för genombrott (diagram källa: Infront) FING B dagchart: Lägre volaitlitet ju närmare stöd/motstånd innebär lägre sannolikhet för genombrott (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Det blir mer sannolikt en studs ned
Vi befinner oss mitt uppe i påskfirandet. 

Fingerprint firar påsken precis på/under kanaltaket.

De som gjort sin hemläxa och läst vinterns tradingbok om teknisk analys "Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag", och kapitlet om trender och trendbrott, vet att sannolikheten för ett positivt genombrott är "relativt låg" (läs under 50 %).

Oftast sker större trendbrott efter att priset byggt upp en stigande volatilitet, dvs en stigande hastighet. Små rörelser kring stöd och motstånd indikerar sålunda på att en studs är mest sannolikt.

Teknisk analys - påläggning av fler indikatorer än bara priset
Frågan är förstås, hur stor är sannolikheten något mer exakt? Genom att se på fler indikatorer kan vi få en förbättrad bild av situationen. Tittar vi på RSI-kurvan finner vi en flat-formation som befinner sig på låga 39, under neutrala 50-gränsen. Detta visar ingen styrka, och bekräftar den första bedömningen.


 

FING B dagschart: Bollingerbanden och priset säger ingenting just nu (diagram källa: Infront) FING B dagschart: Bollingerbanden och priset säger ingenting just nu (diagram källa: Infront)

Lägger vi på Bollingerbanden så ser vi att aktien handlas mitt i spannet och detta filter ger sålunda inget tillskott i bedömningsunderlaget (dvs Bollingerbandet säger ingenting just nu).

Flat inför Q1
Sammantaget pekar den tekniska analysen sålunda på att aktien är neutral inför rapport. Något som knappast förvånar. Vi låter Fingerprint wobbla runt bäst aktien vill, i väntan på att en tydlig signal skall presentera sig själv!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!
Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här! 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln