Guldet når målområdet efter oroligheter kring Koreanska halvön - teknisk analys

GULD dagchart: Hausse efter oro kring Koreanska halvön (diagram källa: Infront) GULD dagchart: Hausse efter oro kring Koreanska halvön (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Guldpriset stiger upp på oroligheter för konflikt i Nordkorea.

Om jordklotet vore en skolklass och en av eleverna hotar andra elever i klassen, hur agerar man bäst då, och vem är det egentligen som bestämmer i klassen?

Ibland måste man kriga för att få fred, var det någon som sa. Självklart ett utryck som enklast används av de som inte behöver bekosta detta krig själva, varken finansiellt eller med liv.


 

Ryssen och Kinesen dricker jasmin-te och pratar om senaste fotbollsresultaten i Champions League Ryssen och Kinesen dricker jasmin-te och pratar om senaste fotbollsresultaten i Champions League

-I can't remember the last time that you invited me to your house for a cup of coffee
Någon omedelbar invasion är inte förestående. Först måste Amerikanen förmå Kommunismens Gudfader Ryssen, och den kinesiska concierge, om deras goda vilja. Kinesen håller på att bygga upp världens största ekonomi, men kan inte på långa vägar jämför sig med Ryssen när det gäller knallpulver (läs atombomber).

 

Det talas ibland om att Finland är Sveriges "geografiska sköld" (karta: Google maps) Det talas ibland om att Finland är Sveriges "geografiska sköld" (karta: Google maps)

Den geografiska skölden
Detta är inte gjort i en handvändning. Kina vill knappast ge upp sin sköld, och Ryssen kommer ihåg hur väst behandlade honom då han ville ta kontrollen över Krim.

Ska man nu låta Amerikanen diktera villkoren? 

Filmen om hur en trader sänkte Barings Bank Filmen om hur en trader sänkte Barings Bank

Rouge Trader - även en risk för arbetsgivaren
Samtidigt vet såväl Kinesen som Ryssen att Nordkoreanen har gått för långt i sina provokationer. Ingen av dem vill ha en "Rouge Trader" på halsen.

Ryssen kommer inte skicka några atombomber. De hade sin chans under kalla kriget, men förstod att ingen vinner. Den viktigaste frågan man kan ställa sig nu, är om Nordkoreanen också förstått detta (att alla förlorar i ett kärnvapen-krig)?

Om svaret är ja, då kan "världen", ja eller "USA", för ingen annan i väst bryr sig egentligen om saken (några uttalanden från EU syns i alla fall ännu inte till), låta Nordkoreanen provskjuta sina långdistans missiler i lugn och ro tills de utvecklat en variant som kan nå USA:s västkust. Men vem bryr sig om det i Europa?

Om svaret är nej, då är sannolikheten att Nordkorea för eller senare skall skicka iväg en missil tillräckligt hög för att man måste agera. Men vem bryr sig om det i Europa?

Som tur är slipper vi (du och jag) ha några åsikter om detta. Vad skönt att låta lärarna och rektorn bestämma hur man skall agera då en elev förstör hela undervisningen i klassen. Vi kan ju inte rå för att vi råkar ha vårt barn i denna klass.


 

Guldet (dagschart) nådde till slut sitt målområde 1280-1320 (diagram källa: Infront) Guldet (dagschart) nådde till slut sitt målområde 1280-1320 (diagram källa: Infront)
Tekniska analys
På finansmarknaden finner vi att Guldpriset nu nått upp till det långsiktiga målområdet 1280-1300.

Den tekniska analysen visade sig få rätt denna gång, och det uppställ som köparna presterat har nu tagit RSI-kurvan upp till 75. Det mest sannolika scenariot är att Guldpriset försöker bryta igenom 1300-nivån, men där resultatet blir konsolidering kring vunnen terräng, dvs kring 1280-1320.

För att läsa de senaste inläggen på tasajtens finansblogg om Guld:
-De senaste inläggen om Guld
 
DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!
 

Etiketter: guld

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln