Tesla på väg mot nya rekord - snart är de bensindrivna bilarna endast ett minne blott!

TESLA daily chart: Några återkallade bilar kommer inte stoppa Tesla. Aktien kommer på mycket längre sikt att stiga till 1.000 dollar (diagram källa: Infront) TESLA daily chart: Några återkallade bilar kommer inte stoppa Tesla. Aktien kommer på mycket längre sikt att stiga till 1.000 dollar (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Snart är bensin-drivna bilar endast ett minne blott
Framtiden är snart här. Allt fler städer kommer att lämna de bensin-drivna bilarna för att övergå till el-drivna fordon.
Relaterade artiklar:
-Är Tyskland på väg att förbjuda bensindrivna bilar?
-Blir Norge första landet att förbjuda bensindrivna bilar?
-Nu vill man även att EU förbjuder bensindrivna bilar!

Först i elbils-branschen finner vi Elon Musk och Tesla
Tänk om en enda person idag ägde alla bensinstationer i USA! Elon Musk håller som bäst på att bygga upp ett komplett nät av laddningsstationer över hela USA. När de övriga tillverkarna, som redan ligger efter, har tagit fram sina konkurrerande "el-bilar", behöver de fortfarande tillgång till Elon Musks laddningsstationer. Hur mycket konkurrenterna kommer få betala för att få använda dessa får alla analytiker som skriver negativt om Tesla räkna ut. 

Såväl "miljön" som "politiken" backar upp el-bilsbranschen i USA
Det är inte bara av miljö-orsaker som USA kommer backa upp Elon Musk. Det finns även en enormt stark politisk vilja i USA för att minska sitt oljeberoende, och detta är ett steg i denna riktning.  

Under veckan som gick fick Tesla återkalla knappt 60.000 bilar på grund av ett misstänkt fel, vid parkering. Den som känner till Teslas historia vet dock att deras service är oklanderlig. När de första bilarna kom, och någon klagade på att något inte fungerade som det skulle, kom företaget och hämtade och lastade bilen på en bil-transport, så att inte meter-räknaren skulle öka.

Tesla tar sina problem på allvar och agerar. Tänk om alla hanterade problematiska situationer på detta vis! Att återkalla bilar är ett naturligt inslag i denna bransch.

Teslas börsvärde är egentligen lågt
Aktiemarknaden har alltid rätt, och denna värderar bolagens aktier till ett framtida värde.
Att Tesla just nu är högre värderat än andra "bensindrivna biltillverkare" är självklart bara logiskt med tanke på att Elon Musks bolag kommer ligga i täten inom fordonstillverkningen (och jag skriver "fordonstillverkning" eftersom tesla precis håller på att ta fram el-drivna lastbilar. Vad blir nästa drag? El-drivna flygplan?), medan de bensin-drivna kanske inte ens finns kvar!


Negativa utlåtanden från Teslas konkurrenter - knappast trovärdiga
I media figurerar negativa uttalanden om Tesla. Läser man närmare ser man att dessa består av intervjuer av en av Teslas konkurrenter. Men, varför skulle Elon Musks bensindrivna konkurrenter vara entusiastiska över Teslas framfart på såväl bilmarknaden som på börsen. På sikt hotar tesla deras "bransch", och därmed även deras företag! När konkurrenterna förstår att de ligger hjälplöst efter i utvecklingen, finns bara ett alternativ kvar - köpa så mycket "#%¤%#¤ aktier som möjligt i Tesla. De tyska biltillverkarna har redan startat! Vad? Är priset högt? Det kommer bara bli högre!
 

Månadens boktips! Boken om Elon Musk (bild: från min egen telefon) Månadens boktips! Boken om Elon Musk (bild: från min egen telefon)

Månadens boktips - boken om Elon Musk
För den som är intresserad av att läsa om hur Elon Musk satsade allt han ägde i tre all-in-bets i rad kan jag rekommendera Ashlee Vances bok "Elon Musk", som jag för övrigt sträckläste.

Elon Musk är en av Donald Trumps rådgivaren idag, och därmed knappast ingen favorit hos media, men i denna bok framgår tydligt att Elon Musk är lika intresserad av politik som du och jag är intresserad av knyppling (förlåt alla som håller på med detta, det är säker jätte kul).

I boken framgår även att Elon Musk supportat såväl Donald Trump som Hillary Clinton finansiellt i deras kampanjer. Ännu ett strategiskt smart drag av världens snart rikaste man! Fjäska för båda kandidaterna - snacka om win-win!

För den som inte blandar in politiska åsikter i företagande och innovation finns här ett av detta århundradets största entreprenörer. En visionär var intresse för politik är helt obefintligt. 

Länder slåss nu om att få Elon Musks fabriker till sina land. Nya jobb skapas. Plötsligt vill alla ta del av den kaka som Musk skapat ur ingenting, tvärt emot alla pessimister.

Den tekniska analysen är positiv, och aktien befinner sig i en köpsignal. På mycket längre sikt kommer aktien nå 1.000 dollar. Lika säkert som amen i kyrkan! (lär få äta upp det som vanligt).


För dig som vill läsa mer inlägg om Tesla på tasajtens finansblogg, finner dessa här:
-Senaste blogg-inläggen om Tesla 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: tesla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln