Tesla steg upp till ett nytt-all-time-high! Så ser den tekniska analysen ut!

Tesla daily chart: Buy at market - inne i köpsignal ! (diagram källa: Infront) Tesla daily chart: Buy at market - inne i köpsignal ! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Nytt all-time-high för Tesla Motors
Tesla Motors steg i förrgår upp till ett nytt all-time-high.

Detta trots försenade elbils-leveranser och 60.000 återkallade bilar.

Detta beror förstås på att marknaden prissätter aktier till framtida värden och inte historiska.

Vad är en el-bil jämfört med en rymdraket?
Om 50 år finns inte längre en enda bensin-driven bil, men däremot el-drivna. Elon Musk har gjort det omöjliga. Att som privatperson eller om man så vill som "icke-statlig" företagare, ta en rymdraket ut till rymden, dock med en satellit-station. Detta dessutom till en enormt lägre kostnad än vad NASA klarat av. Då skall man veta att Nasa har hållt på med rymdforskning, lite längre än Elon Musk. Klarar Elon Musk av att skicka ut en rymdraket och tillbaka, lär han klara av att få en el-bil att fungera i konsumtionsmiljö.

Teknisk analys
Rent tekniskt befinner sig Tesla i en köpsignal och marknadens ignorering av negativa nyheter bekräftar den tekniska styrkan. Målkursen för Tesla är $380-520 i första hand och $800-1100 i andra hand.


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen på tasajtens finansblogg om Tesla

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här! 

Etiketter: tesla

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln