Guldet nådde målområdet 1280-1300 och toppade - vad gäller nu?

GULD dagchart: Nådde målområdet 1280-1300 och vände härifrån tillbaka nedåt (diagram källa: Infront) GULD dagchart: Nådde målområdet 1280-1300 och vände härifrån tillbaka nedåt (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

ECB höll styrräntan oförändrad och centralbankerna runt om i världen gör allt de kan för att elda på inflationen.

Detta är normalt sett positivt för guldet, men bäst position har man förstås då både den fundamentala och tekniska analysen pekar åt samma höll.

Den tekniska analysen nu
För guldet kan vi konstatera att priset nådde det tekniska målområdet 1280-1300, och kring denna nivå fick vi se en rejäl vändning ned. Som högst fick vi se guldet betalas till 1294,98. 

RSI-kurvan föll dessutom ned under 70 och Guldet tappade därmed även sitt positiva momentum. Idag ser vi hur guldet faller trots positiv omgivning. Den tekniska analysen är därmed neutral.

Vi gick dock ur vår sista långa del/position i guldet på 1275,81. För att läsa detta blogginlägg, klicka här:
12 april: Guldet når målkursen 1280, samtidigt som RSI stiger till 70 - så agerar du nu!

Tradingmässigt är det omöjligt att ta hem vinsten exakt på toppen
Per definition kan man rent teknisk aldrig sälja på toppen. Om priset stiger då är trenden fortfarande upp och då skall man väl inte sälja? Alternativet är att man väntar tills priset toppat och vänt ned, då har man något typ av bevis på att den positiva trenden skulle kunna vara slut, men då har man i stället missat toppen, och de facto sålt "för sent". En möjlig lösning på detta problem är att sälja vid flera tillfällen.

Utsagan
Huvudscenariot härifrån är att guldet konsoliderar och testar 1250-1260. Det finns dock ingen edge i ett bet. Vi inväntar ett ny tydlig teknisk köpsignal, då även den fundamentala analysen är positiv.


Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen på tasajtens finansblogg om GULDET!

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: guld

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln