Fingerprint - inför morgondagens rapport, se upp för skimming av ditt betalkort!

FING dagschart: handlas allt jämt neutralt i det breda spannet 30-40 kr (diagram källa: Infront) FING dagschart: handlas allt jämt neutralt i det breda spannet 30-40 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Inför morgondagens rapport för Fingerprint
Imorgon (tor) släpper Fingerprint sin Q1-rapport innan öppningen kl 07:00.

Fokus kommer förstås ligga på hastigheten i intäktsminskningen, lager samt sidoprodukternas implementering inom de nya marknaderna (läs betalkort).

På kortmarknaden har man nu uppfunnit "blipp-funktionen", vilket innebär att man med sitt betalkort, kan hålla sitt betalkort (VISA) över en "betal-dosa" som då automatiskt drar ett belopp från betalkortet.

Problemet är bara att alla "kriminella" kommit på att man kan hålla dessa dosor mot folks fickor på tunnelbanor och på så sätt dra belopp av folk. Det går visserligen att bara dra mindre belopp, men samtidigt får även bedragaren tillgång till dina kortuppgifter, och detta är mindre bra. Tydligen skall det även gå att "skimma" ditt kort med endast en smart-phone och en app:

Läs om hur man enkelt kan skimma ditt betal-kort med blipp-funktionen:
http://cornucopia.cornubot.se/2017/04/nya-bankkort-kan-skimmas-direkt-fran.html

Låt oss se om Fingerprints biometrikort kan lösa detta problem.

Teknisk analys
Nåväl, detta var en mindre parentes. låt oss titta på hur den tekniska analysen ser ut. Fingerprint har sedan en längre tid varit teknisk neutral kring mid-range och 35 kr-nivån. Vi har fortfarande en köpsignal i sikte, som utlöses om 40 kr-nivån bryts eller om RSI stiger upp över 52.

 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln