Fingerprints kvartalsrapport visar vinst - gör man det även i Q2?

FING dagdiagram: Vi köper inget som faller (diagram källa: Infront) FING dagdiagram: Vi köper inget som faller (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

En rapport utan positiva inslag
Fingerprints kvartalsrapport blev som bolaget redan hade aviserat, en katastrof.

Rörelseresultatet landade på 70,8 mkr och marknaden svarade med att ställa ned aktien -6,36 % till ett börsvärde om 9838 mkr.

Om bolaget klarar tjäna lika mycket i resten av kvartalen som är kvar, då handlas bolaget till en multipel om 34,8x (9.838/283=34x). Nettoomsättningen uppgick till 686 mkr. Klara bolaget motsvarande omsättning resten av året, blir omsättningen detta år (2017), 2.744 mkr. Applicerar man 5xSales blir bolaget värt 13.720 mkr mellan tummen och pekfingret.

Detta skulle innebära att bolaget är dyrt ur en multipelvärdering, men billigt ur en 5xSales värdering. Det viktigaste frågan man kan ställa sig nu är:
-Hur skall aktien värderas om Q2 slutar med förlust?

Den tekniska analysen:
Rent tekniskt befinner sig aktien nere vid 30 kr-stödet, med ett fallande RSI under 30. Vi köper inget som faller.

Den strategiska tradern fortsätter att stå sidan, och inväntar ett läge där både den tekniska och fundamentala analysen pekar uppåt, eller åtminstone inte nedåt får någon av analyserna. 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: fingerprint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln