Oljan nådde sin negativa målkurs - så ser den tekniska analysen ut nu!

Oljan (Brent): Var på tekniskt gott humör, och föll enligt den negativa tekniska analysen, och träffade målkursen denna gång (diagram källa: Infront) Oljan (Brent): Var på tekniskt gott humör, och föll enligt den negativa tekniska analysen, och träffade målkursen denna gång (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Aggressiv nedgång för oljepriset
Oljan (Brent) har de senaste veckorna fallit aggressivt. Sedan tisdagen den 25 april 2017 har oljan droppat nästan -10 % från $52 till $47. Lägsta noteringen under veckan som gick blev $46,63.


 

Oljan (Brent): Den negativa rätvinkliga triangel fick rätt - oljan droppade ned till målområdet $45-48 (diagram källa:) Oljan (Brent): Den negativa rätvinkliga triangel fick rätt - oljan droppade ned till målområdet $45-48 (diagram källa:)

Oljan nådde sin tekniska målkurs
Detta kommer dock inte som någon överraskning för alla som deltog på
LIVE-Eventet den 25 april 2017 som tasajten.se arrangerade tillsammans med mäklarfirman IG . 

Stort tack till alla som kom! 

Under denna kväll gick jag igenom den tekniska bilden på finansmarknaden, inklusive aktieindex, aktier, valuta, guld och så förstås oljan. 

Man fann oljan i en tydlig negativ teknisk formation - den negativa rätvinkliga triangeln!
En formation som enligt den tekniska analysens skolbok, har hela 70 % sannolikhet att bryta ut genom den "horisontella linjen" (dvs ned genom $45 i detta fall). Målkursen sattes till $45-48.

Med facit i hand är vi alla genier. Denna gång fick den tekniska analysen rätt. Oljan föll nästan omedelbart ned till målområdet och noterade $46,63 som lägst. 


Alla kan handla oljeterminer enkelt utan courtage hos IG, med liten eller stor volym
För att handla olje-terminer med låg spread utan courtage, på ett enkelt vis, i liten eller stor volym, varför inte handla med IG Markets! Jag gör det själv!
-Läs mer om fördelarna av att handla hos IG!
-Öppna depå!
Så ser den tekniska analysen ut nu
Nu har oljan nått sin målkurs och RSI-kurvan har fallit ned under 30. Därmed så finns inte längre någon större edge i att hålla en kort position. Den tekniska analysen är nu neutral/lätt negativ. Sannolikheten är dock fortfarande högre för att oljan skall falla ned och göra ett tick under $45. 

Rekommenderad läsning:
-Läs de senaste inläggen om oljan
-Läs andra inlägg på tasajtens finansblogg​​​​​​​ 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: olja

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln