Teknisk analys - OMX: Står börsen inför ett större ras eller ett nytt all-time-high?

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Börsen i Stockholm fortsätter att lagg mot övriga större börser. I USA, Tyskland och Storbritannien ser vi ny all-time-highs, men inte i Stockholm och för OMX.

OMX föll igenom såväl 1650, och 1644,74 (som var vår stopp på långa positioner), och senare föll även stödet på 1630. I 10 min diagrammet ovan kan vi se att nedgången stannade på 1604.


 

Om vi zoomar ut kan vi i dagsdiagrammet nedan se att OMX föll tillbaka i den stigande trendkanalen i förrgår och nedgången fortsatte av bara farten igår. 

TEKNISK ANALYS
Hur lång kan då OMX falla? Vad säger den tekniska analysen?

Svaret är inte särskilt länge. I det alternativa diagrammet till höger kan vi se att den stigande trenden allt jämt är fortsatt positiv och intakt.

Igår studsade marknaden på dubbel-stödet på 1600-nivån.

Huvudscenariot är att OMX krånglar sig upp till 1720 och ett nytt all-time-high på mycket längre sikt. Just nu, faller dock dags RSI-fritt och detta är ett negativt inslag i den tekniska analysen. Vi ser helt enkelt en normal rekyl i en stigande trend. Några tecken på en kommande större ras syns inte ur det tekniska perspektivet.

Sammanfattningsvis: OMX krånglar sig upp mot 1720 på mycket längre sikt!


Rekommenderad läsning:
-Andra inlägg på tasajtens finansblogg!
-Senaste analyserna på guld! 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: omx

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln