Teknisk analys - OMX: Kan den positiva trenden fortsätta?

OMX: Normalt sett puliceras 4-5 tekniska analyser per år här på finansbloggen. Teckna ett abonnemang hos tasajten och få upp till 3 OMX analyser per dag! (diagram källa: Infront) OMX: Normalt sett puliceras 4-5 tekniska analyser per år här på finansbloggen. Teckna ett abonnemang hos tasajten och få upp till 3 OMX analyser per dag! (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Sist vi tittade till OMX den 19 maj 2017 för nästan en vecka sedan fann vi ett OMX i aggressivt fall noterandes på 1615.

OMX befinner sig dock i en stabil positiv trend, och med en ränta på 0 %, förlåt menar -0,50 %, så finns de ingen fundamental orsak att paniksälja aktier. 

I föregående finansblogg om OMX stack jag ut trynet i skottgluggen som vanligt, och berättade om en positiv teknisk analys. En analys som pekar på att den mest sannolika framtiden för OMX är en kommande test av 1680-1720, och en uppgångsfas mot all-time-high!

För att läsa senaste inlägget om OMX på tasajtens finansblogg:
19 maj 2017 - OMX (1615,27): Teknisk analys - OMX: Står börsen inför ett större ras eller ett nytt all-time-high?

Normalt sett publiceras 4-5 tekniska OMX-analyser per år här på tasajtens finansblogg. För dig som är intresserad av att mer kontinuerligt ta del av tasajtens dagliga tekniska analyser finns alltid möjligheten att teckna ett abonnemang. Läs mer om dessa här - tasajtens tekniska marknadsbrev!

Den tekniska analysen härifrån:
OMX fortsätter att stiga, och det finns inga tecken på (större) säljare i marknaden nu heller. RSI-kurvan vände upp från 50-gränsen på ett tvärt vis (up-swing) och detta är alltid ett positivt tecken, som bekräftar att köparna dominerar marknaden.

Den positiva utsagan står. OMX är på väg att krångla sig upp mot 1680-1720. I alla fall som det ser ut just nu, och det är trots allt den enda informationen vi har att gå på. Vi (jag och du) skall självklart vara alerta om negativa svaghets tecken börjar dyka upp.


Rekommenderad läsning:
-För att läsa senaste inlägget om OMX på tasajtens finansblogg!
-För att läsa alla inlägg om OMX på tasajtens finansblogg!
-För att läsa andra inlägg på tasajtens finansblogg! 

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck! DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg  - med ett enda knapptryck!

DELA - Berätta gärna för dina vänner om denna finansblogg 
- med ett enda knapptryck!

Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Vill du har ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras?
-Registrera din e-post adress här!


 

Etiketter: omx

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln